Ce fac dacă nu mai pot plăti datoriile la IFN-uri?

„Datorii mari la ifn-uri ,sunt singurul care asigura traiul ,din familie am o fetiță de 19 ,ani ,din păcate de luna viitoare ,numai pot plati ! Sunt in biroul de credit pt o datorie mica plătită anul trecut ,datorita birocrației ,ce pot face ,sunt într-un ,impas total ! Am un apt ,jumătate ,cu sora mea ! Mulțumesc mult ,pt un eventual ,răspuns !”, întreabă un cititor.

RĂSPUNS

Stimate domn,

IFN-urile și băncile sunt obligate de lege să vă ajute să plătiți datoriile la credite, dacă aveți dificultăți financiare.

Concret, pentru rezolvarea problemei, trebuie să trimiteți la IFN-urile pe care nu le mai puteți plăti cereri de restructurare a împrumuturilor.

Restructurarea creditelor presupune:

• Amânarea ratelor pe o anumită perioadă;
  • Scăderea ratelor, prin prelungirea perioadei de creditare sau reducerea dobânzilor și comisioanelor;
  • Anularea unei părți din datoriei;
  • Refinanțarea creditului;

Aflați mai multe detalii despre prevederile legale privind restructurarea creditelor, în acest articol.

Vă rog să reveniți cu răspunsurile primite de la IFN-uri, pentru a vă ajuta să rezolvați problema datoriilor.

Cu stimă,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

Distribuie
Distribuie

Abonează-te la newsletter

Primești noutățile bancare direct pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 6 =