Am fost inselata de banci fantoma de pe internet. Ce pot sa fac?

Buna ziua, va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta. Datorita problemelor financiare pe care le am, am apelat la doua banci ,, fantoma,, de pe internet. La solicitarile pe care le-am facut mi s-au cerut anumite comisioane inainte, pe care bineinteles le-am platit. o banca se numea RUF KREDIET, unde am platit in jur de 3000 euro, spun se numea deoarece acum nu mai gasesc nimic pe internet de aceasta banca, iar cealalta banca-HSBC unde am platit suma de aproximativ 700 lei. Am toate chitantele cu sumele platite, va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac! Va multumesc anticipat.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Pe internet exista diverse scheme de inselatorie, in numele unor banci reale, precum HSBC, sau a unor banci fantoma, ca in cazul dumneavoastra.

Metoda de inselaciune in astfel de cazuri este urmatoarea: se trimit oferte de creditare cu dobanzi foarte mici si in conditii avantajoase, dupa care li se cere doritorilor sa achite niste taxe si comisioane, ca o conditie pentru primirea imprumuturilor.

Toate adresele de e-mail sau conturile de pe WhatsApp sau Facebook, precum si contractele primite, sunt false, folosite de acesti escroci pentru a insela oamenii.

Niciodata nu trebuie sa dati curs unor asemenea oferte, venite de regula, prin canale sociale, precum Facebook sau WhatsApp, sau prin e-mail.

Inainte de a trimite bani unor astfel de promisiuni de garantare, trebuie sa verificati daca e vorba de o banca reala, din Romania, astfel ca trebuie sa sunati la respectiva banca, pentru a vedea daca exista, si trebuie sa va informati despre astfel de oferte de pe site-uri de specialitate, precum Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro, sau de la institutii responsabile, precum ANPC sau BNR.

In cazul dumneavoastra, pentru recuperarea banilor trimisi hotilor, trebuie sa raportati aceasta inselaciune la Politia Romania, printr-o petitie online, pe site-ul https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor sau daca nu primit raspuns la reclamatia trimisa la Politie.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 26 aug., 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = 3