Am investit cu COINEX INNOVATION si ca sa recuperez banii trebuie sa platesc o taxa. Oare se mai poate face ceva ???

coinex crypto

„buna ziua ,

Am investit si eu cu COINEX INNOVATION si ca sa recuperez investitita trebuie sa platesc o taxa si tot asa
Oare se mai poate face ceva ??? spuneti-mi va rog cate cazuri de recuperare de investitii ati gasit sau rezolvat”


Raspuns

Stimate domn,

Nu trebuie sa mai platiti nicio taxa pentru recuperarea investitiei in bitcoin si alte criptomonede, pentru ca este, cel mai probabil, o inselatorie.

Solicitarea unei taxe pentru deblocarea investitiei in criptomonede este una dintre metodele de inselaciune (scam) careia i-au cazut victime si alte persoane.

Singura solutie pentru recuperarea banilor investiti in criptomonede este sa faceti o plangere la Politie impotriva persoanelor care v-au cerut respectivele taxe, dat fiind ca investitiile in criptomonede nu sunt autorizate in Romania, conform precizarilor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF):

„În ceea ce privește criptomonedele, acestea nu se încadrează în categoria instrumentelor financiare prevăzute în Anexa 1 – Secțiunea C din Legea nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, astfel încât oferirea de servicii legate de criptomonede nu se încadrează în categoria serviciilor și activităților de investiții permise conform Legii nr. 126/2018, neregăsindu-se nici în activitățile suplimentare ce pot fi realizate de intermediari, conform Regulamentului ASF nr. 5/2018 privind reglementarea unor dispoziţii referitoare la prestarea serviciilor şi activităţilor de investiţii conform Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.” (vezi aici detalii)

In consecinta, cei care pierd banii investiti in criptomonede nu pot fi despagubiti.

Plangerea la Politie o puteti face pe site-ul Politiei Romane, la acest link:  https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Politie.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + 1 =