Ce pot sa fac daca Piraeus Bank refuza sa-mi dea acordul pentru cesionarea politei de asigurare PAD catre BCR pentru refinantrea unui credit?

piraeus_bank_clienti_ate_bank_transfer

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o solutie la o problema cu care ma confrunt si anume: am contractat un credit in CHF nevoi personale cu garantie reala pe apartamentul parintilor in 2008 (PIRAEUS), momentan sunt in situatia de a refinanta acest credit cu un credit Casa mea de la BCR.

Creditul este aprobat tot dar nu pot merge mai departe din cauza asigurarii obligatorie PAD si anume exista deja o asigurare PAD cesionata in favoarea Piraeus - deci nu pot face o alta asigurare pad cu beneficiar BCR.

Din ce am aflat cei de la BCR mi-au cerut o adresa de la Piraeus care sa contina un acord de cesionare a politei catre BCR dupa ce se stinge creditul contractat la Piraeus numai ca cei de la Piraeus nu vor sa-mi dea acest acord.

O alta problema ar fi ca polita PAD nu este ok, adica la asigurat este trecuta persoana care a contractat creditul, nu proprietarul de drept al imobilului asigurat, greseala facuta de de cei de la Piraeus ca si intermediari si in plus nu exista nici originalul politei ci doar o copie, fara semnatura asiguratului, pentru ca nu s-a semnat aceasta polita in original...am fost sunati si ni s-a spus sa semnam (proprietarul apartamentului) intai un act aditional la asigurare. Este ok aceasta
abordare? Multumesc anticipat. Cu respect.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Piraeus Bank ar trebui sa va dea acordul pentru cesionarea asigurarii obligatorii PAD, in vederea refinantarii creditului la BCR, nu vad ce motiv ar avea sa refuze o astfel de cerere, pentru ca aveti acest drept, de a muta o asigurare la o alta companie de asigurari.

Sfatul meu este sa consultati contractul de asigurare pentru a vedea ce drepturi aveti si in ce conditii se poate cesiona asigurarea.

In privinta actului aditional la asigurare, acesta ar putea fi o solutie pentru rezolvarea problemei, daca este semnat in conditii legale.

Va rog sa-mi spuneti daca doriti sa iau legatura cu oficialii Piraeus Bank pentru a-i ruga sa analizeze cazul dumneavoastra si sa gaseasca o solutie de rezolvare, in cazul in care nu reusiti sa solutionati problema.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Ce pot sa fac daca Piraeus Bank refuza sa-mi dea acordul pentru cesionarea politei de asigurare PAD catre BCR pentru refinantrea unui credit?

  1. Maria Ilie

    Buna ziua, am avut o problema similara cu alte banci. Am contactat asiguratorul din teren, care a incheiat polita initial si mi-a spus ca nu se poate cesiona PAD-ul atata vreme cat inca am creditul la banca, decat dupa acesta se refinanteaza. Pe de alta parte, banca care facea refinantarea, nu vroia sa mearga mai departe cu documentatia…Solutia mea a fost sa merg direct la sediul principal al asiguratorului (in cazul meu Euroins). Acolo, am explicat despre ce este vorba si cesiunea s-a facut pe loc. Deci, se putea…Postez pentru alte persoane care vor fi in aceeasi situatie si sper sa reuseasca sa faca de unii singuri, ceea ce au de facut bancile. Din pacate, o experienta extrem de neplacuta, in mod bizar nereglementata de nimeni. Asa ceva nu este normal sa se intample la nivel de beneficiar si proprietar. Sper sa se poata reglementa si sa stim exact care este procedura.

    Reply

Lasa un comentariu


3 × 9 =