Ce se intampla cu descoperitul de card in cazul decesului?

Buna! As avea o intrebare legata de o descoperire de card. Anul trecut bunicul meu a decedat lasand in urma un credit in val. de 10000 de lei, dar si o descoperire de card de 5000. Coplatitoarea creditului este bunica, dar as dori sa stiu daca achitand creditul integral trebuie platita SI descoperirea de card..Ma gandesc ca nu, din moment ce bunica a semnat doar pt credit, acum 10 ani..


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Datoriile, inclusiv creditele, se mostenesc, daca detinatorul acestora a decedat. Ceea ce inseamna ca mostenitorii persoanei decedate trebuie sa achite creditele acestuia, chiar daca nu sunt coplatitori, in aceleasi conditii in care au fost achitate initial, adica tot in rate, nu trebuie achitate integral respectivele credite.

Exceptie fac situatiile in care detinatorul creditelor a avut asigurare de viata, caz in care datoria ramasa trebuie platita de firma de asigurare.

De aceea, sfatul meu este sa verificati contractele aferente creditului si descoperitului de card, pentru a aflat daca au avut sau nu asigurare de viata, iar daca nu stiti sigur, cereti bancii la care au fost facute creditele informatii cu privire la asigurarile acestora.

Reveniti la mine pentru a va spune ce trebuie sa faceti in continare pentru a rezolva problema.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 − 2 =