Ce vechime in munca e necesara pentru un credit?

Fiecare banca are propriile cerinte privind vechimea necesara pentru acordarea unui credit.

La ING este necesara o vechime in munca de minim un an, fara intreruperi mai mari de 30 de zile, iar la actualul loc de munca de minim 6 luni

La Banca Transilvania e nevoie de un contract de munca pe perioada nedeterminata si minim 3 luni la actualul servici.

La Raiffeisen, pentru un credit de nevoi personale fara garantii sau pentru refinantarea altor credite trebuie indeplinite urmatoarele criterii de eligibilitate:

- Varsta solicitant/codebitor: min 21 – max 65 – N (unde N este perioada de acordare a creditului;
- Venit minim acceptat: 160 euro
- Vechime minima la actualul loc de munca: 3 luni la actualul loc de munca SAU 12 luni la angajatorul anterior fara intreruperi mai mari de 30 zile calendaristice intre locul de munca actual si locul demunca anterior. Contractul de munca sa fie incheiat pe perioada nedeterminata SAU incheiat pe perioada determinata daca exista cel putin doua reinnoiri ale contractului de munca la acelasi angajator (cu respectarea legislatiei in domeniu privind reinnoirile succesive ale contractelor de munca incheiate pe perioade determinate de timp).

La BCR, sunt necesare 3 luni în cazul clienților existenți și clienților noi față de BCR și de 6 luni în cazul clienților noi pe piața bancară / financiar non bancară.

La Unicredit e nevoie de o vechime totala de 1 an, din care 3 luni la actualul loc de munca.

La Alpha Bank, pot cere credite salariatii cu minimum 3 luni la actualul loc de munca si cel putin 1 an vechime totala in munca sau 12 luni vechime neintrerupta la actualul loc de munca.

Pentru profesiile liberale este nevoie de o experienta de cel putin 1 an.

La OTP Bank, rrebuie să ai o vechime neîntreruptă de muncă:

- De minimum 3 luni pentru salariați la angajatorul curent;
- Ultimele 12 luni fără întreruperi mai mari de 31 de zile – în cazul în care vechimea la actualul angajator este mai mică de 6 luni;
- Cel puțin 12 luni de activitate în calitate de PFA.