Cum se deblocheaza poprirea pe un cont Banca Transilvania?

„Buna seara. Soțul meu muncește în Austria, În România are poprire pe contul banca Transilvania, pentru duma de 5600 lei. As vrea sa știu cât la suta dintr-un salar de 1500 euro,are dreptul sa ii pună poprire pe cont?

Și cum își poate ridica restul banilor din salariu(după ce ii trage poprirea)din cardul BT Vișa dacă se afla pe teritoriul Austriac? Contul sotului este in euro.Trebuie sa ceara deblocare cont ? Sau care sant procedurile va rog?

Din ceea ce știu legal ca mai mult de 33 la suta din venit nu are voie sa ii tragă din
salar. Va rog respectuos sa ma lămuriți d-stra la întrebările care vi le-am adresat.

Cu stima și respect!”


Raspuns

Stimata doamna,

Procedura pentru deblocarea contului poprit la Banca Transilvania consta in contactarea bancii in vederea retragerii sumelor de bani care nu pot fi retinute pentru niciun fel de datorii, conform Codului de procedura civila.

Mai exact, din salariu, pensie si alte venituri periodice nu se poate retine decat maxim o treime (33%), in cazul unui popriri, sau cel mult jumatate, pentru doua sau mai multe popriri.

Iata informatiile publicate de Banca Transilvania privind procedura deblocarii unui cont poprit:

Ce trebuie să fac dacă am contul poprit pentru a-mi debloca contul?

E bine să știi că poprirea se face automat pentru sumele din toate conturile bancare atât pentru cele existente, cât și pentru cele pe care le vei încasa. Unele sume (cota cuvenită din drepturile salariale sau pensie, alocații, burse, diurne, indemnizații cu destinație specială etc.) pot fi deblocate fie la cererea ta, fie la inițiativele băncii, după o analiză. 

Dacă ai un card cu o linie de credit și suficiente sume pentru a plăti poprirea, poți să ceri plata popririi și deblocarea sumei. 😊

Poți să ceri plata popririi sau deblocarea contului în orice unitate BT, prin BT Visual Help sau îi poți suna pe colegii noștri din Call Center la 0264 308 028*contact@btrl.ro.”

Asadar, trebuie sa luati legatura cu Banca Transilvania, pentru a putea retrage din cont banii care nu se pot retine in cadrul unei popriri.

Va rog sa reveniti la mine, pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema cu deblocarea contului poprit la Banca Transilvania.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = 4