interfinance-credit-inselatorie

E normal sa platesti o taxa pentru accesarea unui credit la o institutie din Franta?

Daca accesezi un credit la o institutie din Franta, este normal sa platesti taxa la Ministerul lor de Justitie?

Am dorit sa fac un credit la INTERFINANCE CREDIT. Am primit pe email un contract de credit care a fost ok. Am
intrebat daca exista costuri din partea mea (comisioane, taxe etc) si mi s-a raspuns ca nu mai exista si am fost anuntata de Royal Group Bank, ca in data de 26 ianuarie 2021 bani vor fi transferati.

Dar surpriza este ca dimineata am primit mail de la :**Mme. Anne DUCLOS-GRISIER, ** Secrétaire générale adjointe **Ministère de la Justice **Siége social: 13 place Vendôme, 75042 Paris Cedex 01 **Email: anne.duclos-grisier@justice-gouv.info
, in care mi s-a atasat un document unde se specifica urmatoarele:*

Mrs David Alina must pay a sum of one thousand nine hundred ninety-five euros (€ 1.995,00) representing 1,33 % of the total amount transferred to her account. This tax will be paid to the tax department of transfer control. At the end of this formality, we will order the company ROYAL-GROUP-BANK to finalize the transfer issued in the name of Mrs David Alina so that her bank account will be automatically credited.

Nu mi s-a specificat nici un cont bancar unde sa platesc aceasta suma, am trimis raspuns ca nu este nici o problema poate deduce sin suma care se transfera si mi s-a spus ca nu se poate, ca suma este deja in tranzactie etc.

Nu cunosc foarte bine legislatia cu privire la aceste aspecte dar mi s-a parut ceva care nu este in regula, stiu ca orice entitate care face transferuri de bani internationale trebuie sa raporteze acestea la ministerul justitiei pentru prevenirea spalarii banilor, dar nicaieri nu am gasit sa se solicite vreo taxa.

Am verificat si doamna care se prezinta in mail exista si lucreaza la Ministerul Justitiei, dar sincer nu pot avea
siguranta ca aceasta adresa este a acestei persoane.

Daca ma puteti ajuta sa lamuresc aceasta situatie va multumesc anticipat.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Oferta primita pentru accesarea unui credit de la Interfinance Credit este o tentativa de inselatorie.

Site-ul www.Interfinance-credit.com (vezi foto) este un site capcana, menit a insela oamenii, intrucat nu exista o firma de creditare cu acest nume.

Schema de inselatorie este cea utilizata de regula in aceste cazuri: se trimit oferte de creditare cu dobanzi foarte mici si in conditii avantajoase, dupa care li se cere doritorilor sa achite niste taxe si comisioane, ca o conditie pentru primirea imprumuturilor.

Toate adresele de e-mail sau conturile de pe WhatsApp sau Facebook, precum si contractele primite, sunt false, folosite de acesti escroci pentru a insela oamenii.

Sfatul meu e sa raportati aceasta tentativa de inselaciune la Politia Romania, printr-o petitie online, pe site-ul https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 28 Jan, 2021

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = 2