Este corect ca BRD sa-mi ia comision pentru incasarea indemnizatiei de handicap?

BRD incaseaza in cazul transferurilor bancare de la o alta banca in cont BRD suma de 4lei/operatie indiferent de valoarea tranzactiei. Am cerut la DGASPC sector 3 achitarea indemnizatiei de handicap in contul curent de la BRD.

Indemnizatia se compune din 2 sume: indemnizatia propriu zisa si bugetul complementar. Pentru fiecare din aceste sume, BRD-ul mi-a oprit cate 4lei.

Este corect ca indemnizatia si asa mica sa fie micsorata cu acest comision? N-ar trebui platit comisionul de DGASPC sau de banca? Nu stiu cum este in cazul virarii pensiei in cont cand pensia nu e afectata de comisioane.

Pana recent primeam banii prin mandat postal si suma nu era grevata de vreun comision dar nefiind o mare parte din timp la domiciliu mi s-a parut o solutie mai buna transferul bancar. Pare-se ca am gresit.

Se poate totusi face ceva in afara de revenirea la mandatul postal?

Va multumesc mult


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
Am transmis la BRD intrebarea dumneavoastra, iar raspunsul este urmatorul:

Daca plata pensiei/indemnizatiei se face dintr-un cont BRD in contul clientului de la BRD, atunci nu se percepe niciun comision la incasare.

Daca insa DGASPC face plata indemnizatiilor din Trezorerie sau dintr-o alta banca spre un cont deschis la BRD, atunci este transfer interbancar, iar clientul beneficiar plateste acel comision de incasare interbancara.

O solutie ar fi ca in loc de 2 plati, DGASPC sa conexeze cele doua plati in una singura. O alta solutie, dar care nu este la indemana clientului, ar fi ca DGASPC sa-si deschida conturi speciale la banci si sa incheie conventii de plata a acestor indemnizatii, la fel cum procedeaza casele de pensii. In acest fel, aceste transferuri n-ar mai genera comisioane pentru clienti.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


3 × = 21