Exista vreo solutie de diminuare a ratei unui credit prin reesalonarea duratei de rambursare peste varsta de 75 ani?

Exista vreo solutie de diminuare a ratei unui credit in derulare din 2010 prin reesalonarea durate de rambursare peste varsta de 75 ani, in conditiile in care debitorul a devenit pensionar si rata reprezinta 405Eu/576Eu-venit familie 2persoane ??? Multumesc pt atentie


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

restructurare-reesalonare-credit

restructurare-reesalonare-credit


Stimate domn,

Din cate inteleg, problema dumneavoastra este ca rata la credit a devenit prea mare, intrucat venitul v-a scazut, din cauza faptului ca v-ati pensionat. Cu alte cuvinte, ati devenit supraindatorat.

Cred ca situatia dumneavoastra poate fi incadrata in categoria problemelor sociale, daca banca nu a tinut cont de faptul ca in momentul pensionarii veti deveni supraindatorat.

Din acest motiv, va sfatuiesc sa adresati bancii o cerere in acest sens, pentru gasirea unei solutii cu scopul de a reveni la un grad de indatorare acceptabil.

In privinta propunerii dumneavoastra, de reesalonare a creditului pe o durata care sa depaseasca varsta de 75 de ani, aceasta s-ar putea sa nu fie posibila, intrucat normele de creditare ale bancilor nu permit acest lucru. In general, 75 de ani este varsta maxima pentru finalul perioadei de creditare prevazuta de reglementarile interne ale bncilo, regula care se aplica si in cazul restructurarilor/reesalonarilor creditelor cu probleme, nu doar la acordarea de noi imprumuturi.

Asadar, banca ar trebui sa gaseasca alte solutii de restructurare a creditului dumneavoastra, precum reducerea datoriei sau diminuarea ratei pe o anumita perioada.

Va rog sa reveniti la mine dupa ce primiti raspunsul bancii la cererea dumneavoastra, pentru a va putea ajuta in continuare sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 − 3 =