La un credit Flexcredit de 5.700 lei trebuie sa platesc 14.940 lei. Este corect?

flexcredit reclamatie dobanda refinantare

„Bună ziua,am avut un contract de credit de la FLEXCREDIT IFN,de anul trecut în valoare de 5700 lei, am platit pana acum mai mult decat dublu si tot mai am de platit, aproape 15.000 de lei. Este normal asa ceva?”


Raspuns

Stimate domn,

IFN-urile precum Flexcredit, precum si bancile, sunt libere sa practice orice dobanzi doresc, intrucat acestea nu sunt plafonate prin lege, cu exceptia dobanzilor penalizatoare.

Conform OUG 50/2010 privind contractele de credit, „rata dobânzii penalizatoare se calculează pe bază de procent fix ce nu poate fi mai mare de trei puncte procentuale, care se adaugă la rata dobânzii curente și se aplică la principalul restant.”

In aceste conditii, Dobanda Anuale Efectiva (DAE) pentru imprumutul obtinut de dumneavoastra de la Flexcredit este foarte ridicata, in jurul a 500% pe an, de 25 de ori mai mare decat DAE la un credit bancar, care este in jurul a 20% pe an.

Rata saptamanala la creditul de 5.700 de lei este de 249 de lei, ceea ce inseamna ca la finalul celor 60 de saptamani de plata, adica 15 luni (un an si 3 luni), veti avea de achitat de 2,6 ori mai mult, adica 14.940 de lei.

Dobanzile practicate de Fexcredit pot fi chiar si mai mari, depasind 3.000% pe an, conform informatiilor publicate de acest IFN:

Exemplu reprezentativ FlexOnline:

În cazul unui împrumut de 2000 lei, pentru o perioadă de 12 luni, rata lunara este de 409 lei. Suma totală a dobânzii pentru perioada de utilizare a împrumutului va fi de 2408 lei și suma totală a comisionului de analiza dosar va fi de 500 lei. Suma totală datorată, în cazul îndeplinirii corecte a tuturor obligațiilor care decurg din contractul de împrumut, în acest caz este de 4908 lei, DFA (Dobanda Fixa Anuala) este 178,76 %/an, iar DAE (Dobanda Anuala Efectiva – APR) este de 611.12%. Termenul minim de rambursare al împrumutului Flex Online este de 3 luni, iar cel maxim – 16 luni. DAE maxim este de 3199.40%.”

Flexcredit

De aceea, sfatul meu este sa incercati sa refinantati la o banca acest credit de la Flexcredit, pentru a va reduce substantial costurile cu dobanda.

Va rog sa reveniti, daca aveti nevoie de ajutor cu creditul Flexcredit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = 16