Mi-au blocat banii investiti in bitcoin prin platforma Merrics Invest. Ce pot sa fac?

merricks invest bitcoin

Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti in aceasta problema,iar daca nu se poate sa ma informati la cine sa apelez?

Anul trecut prin septembrie am inceput tranzactia cu bitcoin pe o platforma Merrics Invest,cu 250 euro,acesta era punctul de pornire!

M-au intrebat daca stiu sa tranzactionez,daca nu sa-mi dea un instructor specializat in acest domeniu.

Am apelat la un instructor care zicea ca o sa ma invete sa tranzactionez,dar facea el in locul meu,mie aratandu-mi de la o zi la alta cum creste dobanda,punandu-mi la dispozitie o platforma si ma logam direct dintr-o aplicatie,pe care tot ei mi-au pus-o la dispozitie.

Totul a mers frumos,dobanda crestea de la o zi la alta,foarte repede si substantial,numai ca ,dupa cateva saptamani mi-a solicitat sa vin cu o suma mai mare,sa investim in contracte foarte profitabile.Eu le-am spus ca nu am de unde sa fac rost de acesti bani de 5000 euro, dupa care nu mi-a mai raspuns la telefon,eu incercand cu
multe mesaje dar degeaba!

La un moment dat ma suna o fata din partea firmei si spune ca acel baiat-instructor nu se mai ocupa cu partea aceasta si ca o sa ma preia ea !
La fel s-a intamplat si cu aceasta fata,care se dadea drept director financiar si dupa un anumit timp mi-a cerut sa tranzactionez cu o suma mai mare,eu spunandu-i la fel ca nu am de unde si atunci ea a zis ca o sa investeasca acea suma disponibila in depozit intr-un contract mai mic,el fiind de 2000 euro.
dupa un timp de doua saptamani vad ca nu apare nimic pe platforma si o rog sa-mi spuna ce se intampla?
Tocmai am vrut sa va sun,zice ea,ca ati avut noroc ca vi s-a dublat suma,aparand pe platforma mea o suma de 5891 euro,suma ce m-a speriat,eu cotizand doar cu 250 euro.
Atunci i-am propus ca vreau sa scot o mie de euro,ca am nevoie pentru operatie,la care ea a spus ca ma ajuta,dar ca trebuie sa mai pun eu 1000 de euro,ca asa functioneaza sistemul si pe urma mi-i returneaza pe toti in cont.

Mi s-a parut cam dubioasa aceasta situatie,dar fiind foarte convingatoare ca numai asa pot sa scot acei bani,am facut prostia de am depus inainte de sarbatori 1000 de euro.Sistemul i-a luat foarte repede,dupa care mi-a zis ca in decurs de 10 minute trebuie sa-mi intre in cont toata suma,adica vreo 2000 euro,transformati in lei.
A trecut o zi,au trecut doua mie nu mi-au intrat nici un ban,dupa care am sunat-o sa intreb de ce nu mi-au intrat banii?Ea mi-a zis ca s-au blocat intr-o celula la BINANCE si nu au intrat unde trebuie si ca ar trebui sa mai repetam operatia,ca numai asa poate sa deblocheze banii din acea celula.

Atunci am regretat amarnic pentru ca mi-am dat seama ca am fost inselata si bineinteles ca au sters platforma sa nu mai fie nici o dovada de excrocherie!
V-am detaliat toate acestea pentru a ma indruma ce as putea sa mai fac,daca este vreo posibilitate de a-mi recupera banii?
Va multumesc ca mi-ati ascultat plangerea mea!
Astept raspunsul d-voastra!
Multumesc!!!


Raspuns

Stimata doamna,

„Entitatea SMART OASIS LLC (MERRICKS INVEST – https://merricksinvest.cc) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare”, conform anuntului publicat de ASF in data de 10 octombrie 2022.

Puteti sa verificati o platforma online (site) de investitii in criptomonede, precum bitcoin, daca este de incredere, pentru a nu pierde banii, la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), pe site-ul asfromania.ro, la acest link, in pagina cu lista autoritatilor neautorizate de ASF.

Aceste entitati neautorizate de ASF sunt nesigure pentru efectuarea de investitii, ceea ce inseamna ca nu veti putea fi despagubit in cazul unor probleme cu banii investiti.

De aceea, trebuie sa transmiteti o notificare către A.S.F. (Formularul tip I), în atenția Serviciului Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., la următoarea adresa de email: Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.

Vezi aici alte sfaturi din partea ASF

Pe de alta parte, daca apreciati ca ati fost inselat de acei asa-zisi brokeri de investitii, puteti face o plangere la Politie, in vederea recuperarii banilor pierduti.

Probabil ca si in cazul dumneavoastra este vorba de o inselatorie cu criptomonede, motiv pentru care va sfatuiesc sa transmiteti o plangrere pentru frauda financiara la Politie, prin completarea unei plangeri online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link:  https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite la reclamatiile trimise la ASF si la Politie.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Postat in data: 24 ian., 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = 6