„Buna ziua,
Am avut un credit la Provident si i am anuntat ca am ramas fara servici si mi au spus sa platesc cum pot si cat pot, dar acum sunt raporatta in BC fara sa fiu notificata , cu grad 6 de indatorare cateva luni consecutiv.
Am inchis intre timp creditul si am adresa de inchidere de la ei, dar refuza sa imi stearga restantele din Bc sau macar sa reduca gradul de indatorare la un grad mai putin grav 1-2. Ma puteti ajuta cu stergerea?!
Multumesc anticipat!”
Raspuns
Stimată doamnă,
Dacă Provident v-a raportat la Birou de Credit fără să vă notifice înainte, atunci puteți cere ștergerea din baza de date cu rău platnici.
IFN-urile, precum Provident, dar și băncile, trebuie să-și anunțe clienții cu cel puțin 15 zile înainte să-i raporteze la Biroul de Credit pentru restanțe de peste 30 de zile la credite.
În această perioadă de grație de 15 zile, cei care au rămas în urmă cu plata ratelor pot să găsească, împreună cu IFN-urile și băncile, soluții de evitare a acumulării restanțelor și raportarea la Biroul de Credit.
Printre soluțiile de evitare a raportării la Biroul de Credit se află:
- amânarea plății uneia sau mai multor rate;
- rescadențarea plății ratei;
- restructurarea creditului;
- refinanțarea creditului;
- diminuarea datoriei;
Așadar, sfatul meu este să trimiteți la Provident o cerere de ștergere din Birou de Credit, motivând că nu ați fost notificată înainte de a fi raportată.
Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la Provident, pentru a vă ajuta cu ștergerea din Biroul de Credit.
Cu stimă,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci

Pingback: Provident a raportat la Biroul de Credit peste 140.000 de restanțieri la împrumuturi – Bancherul