Pot fi anchetata de Europol pentru spalare de bani daca primesc bani in criptomonede?

frauda bitcoin

„Bună ziua ieri am primit un telefon ca am într-un cont 2588 € în criptomonede și ca să îmi revină aceasta suma mi se cere o garanție de 517 € pe care trebuie sa o depun în termen de 5 zile lucrătoare altfel ajung sa fiu anchetata de Europol pentru frauda? (vezi mesajul in fotografie)
Este posibil sa fiu anchetata pentru o suma de care nu am avut cunoștință pana ieri? Va mulțumesc cu stima și respect”


Raspuns

Stimata doamna,

Mesajele primite privind banii primiti intr-un cont sub forma de criptomonede si solicitarea de trimitere a unei sume de bani pentru deblocarea acestora, precum si amenintarea cu o ancheta a Europol reprezinta o schema de frauda pe internet.

Nu raspundeti unor astfel de solicitari si faceti o plangere la Politie impotriva persoanelor care v-au trimis astfel de mesaje.

Cum va feriti de fraudele online:

  • Nu raspundeti mesajelor primite de la persoane necunoscute, mai ales cand este vorba de investitii in criptomonede, valute, actiuni etc. sau de incasarea cu titlu gratuit a unor sume de bani;
  • Nu dati curs solicitarilor sau amenintarilor de blocare a conturilor sau de declansare a unor investigatii sau anchete;
  • Atunci cand primiti mesaje ca ati primit bani in cont, fiti sigur ca este ceva necurat la mijloc, iar primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa sesizati Politia.

Va rog sa reveniti daca aveti in continuare probleme cu aceasta tentativa de frauda pe internet.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Pot fi anchetata de Europol pentru spalare de bani daca primesc bani in criptomonede?

  1. f

    Ieri am făcut o sesizare online către Politia Româna am primit un număr de înregistrare ce pot face mai departe? Atașez emailul primit de cei care au cunoștință de bani.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − 6 =