Pot sa deschid un cont la o banca din Irlanda, dar eu fiind in Romania la momentul deschiderii contului?

Am lucrat in Irlanda timp de o saptamana intr-o pozitie de 'locum' ca doctor, printr-o agentie de recrutare a medicilor . Am revenit in tara si am solicitat plata aferenta muncii mele sa-mi fie depusa intr-un cont in euro deschis la Banca Transilvania, dar raspunsul din partea agentiei a fost ca nu-mi pot depune banii decat intr-un cont deschis la o banca din Irlanda. Cum as putea sa rezolv aceasta situatie? Pot sa deschid un cont la o banca din Irlanda, dar eu fiind in Romania la momentul deschiderii contului?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Plata se efectueaza printr-un transfer bancar, intre doua conturi: contul agentiei si contul dumneavoastra, ce poate fi deschis la orice banca, in orice tara. Nu vad niciun motiv plauzibil (cu exceptia faptului ca sunt comisioane mai mari de platit in cazul unui transfer international) pentru care agentia sa va refuze transferul sumei de bani intr-un cont al Bancii Transilvania si conditionarea sa aveti un cont in Irlanda. Sfatul meu e sa insistati sa se efectueze plata in contul BT iar daca sunteti refuzata din nou, sa cereti explicatii.

In privinta deschiderii unui cont la o banca din Irlanda, nu cred ca este posibil daca nu mergeti acolo.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


× 8 = 48