Pot sa fac refinantarea unui credit ipotecar, daca nu am toate documentele imobilului finalizate?

alpha bank credit reclamatie

„Buna ziua si mulțumesc in primul rând pentru existența unui asemenea portal.
Am sa merg totuși direct in miezul problemei mele.
Am contractat un credit ipotecar de construcții de la Alpha Bank, am folosit toată suma primită, am finalizat toate lucrările dar din cauza unor probleme la finalizarea predării străzilor unde am construit au apărut niște probleme cu înscrierea construcției in CF (deși plătesc deja impozit pe clădire la primărie, am domiciliul stabilit acolo si locuiesc acolo) ei bine nu pot finaliza documentația cu banca si practic încheia o polița de asigurare pe imobil. In plus creditul a ajuns sa Coste mult prea mult așa ca as dori sa refinanțez acest credit la o alta banca unde am chiar găsit o oferta mai bună.
Exista vreun impediment in vederea acestei refinanțări? Poate alpha BANK sa imi nege practic rambursarea anticipata a creditului si desfacerea contractului pe care il avem din motivul “nefinalizării” documentației legate de construcție in ceea ce ii privește pe ei? Deoarece eu am finalizat practic totul, cum va spuneam sunt plătitor de impozit deja si toate cele.
Nu știu dacă v-am expus problema suficient de detaliat dar in principiu ma interesează dacă ar putea exista vreun motiv de negare a rambursării anticipate a sumei împrumutate, practic dacă acest lucru se întâmpla ei nu mai au ce pretenții sa aibă asupra mea, nu?

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.”


Raspuns

Stimate domn,

Problema refinantarii creditului ipotecar ar putea aparea mai degraba la banca unde vreti sa faceti refinantarea creditului vechi de la Alpha Bank, din cauza documentatiei incomplete.

Refinantarea unui credit inseamna, practic, obtinerea unui nou imprumut, pentru care exista cerinte privind documentatia, printre care si extrasul de carte funciara (CF).

Daca nu puteti obtine extrasul CF de informare, un document pe care unele banci vi l-ar putea conditiona pentru aprobarea refinantarii, atunci ar putea fi o problema.

De aceea, sfatul meu este sa intrebati la banca unde vreti sa refinantati creditul daca ar putea reprezenta un impediment faptul ca inca nu a fost inscris imobilul in CF.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul bancii, pentru a va ajuta sa rezolvati problema refinantarii creditului ipotecar.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = 14