Aplicatia Artisfinance.pro este inselatorie cu investitii in actiuni?

artisfinance inselatorie

„Am „investit” 1250 Lei, in „actiuni” la BRUA Transgaz.
Am facut greseala sa descarc aplicatia ANY DESC.
In acest moment am sters aplicatia.
Un anume domn, Ciprian Oprea s-a dat un mare borker de bursa si era cat pe ce sa ma convinga sa fac un imprumut la banca de, 10.000 $, ca sa facem profituri uriase de pana la 50% castig. Urma sa „investeasca” in actiuni la TESLA.

Norocul meu a fost ca mi-a trimis niste documente cu contractul lui de munca din Anglia, si un contact de garantie precum ca banii nu-i voi pierde, deoarece sunt asigurati de catre o firma de asigurare internationala. Mi-a atras atentia stampila asa zisei fime, care se observa ca a fost aplicata. In poza de pe watsapp nu se obserava, dar am descarcat si pe calculator si acolo s-a observat. Si alt aspect mi-a atras atentia, refuzul lui de a-mi trimite o poza cu fata lui sa vad daca corespunde cu poza de pe pasaportul pe care mi-l trimisese, ca drept dovada ca este un om corect si are intentii bune.

Aplicatia in care urmaream asa zisele tranzactii, se numeste „artisfinance.pro”. Credeam ca doar eu am fost atat de naiv, dar observ ca mai sunt si alte persoane pagubite cu sume destul de considerabile.

Pentru cei care citesc aici, puneti-i in garda si pe altii sa nu faca aceiasi greseala ca si noi. Asta s-a intamplat de curand. Chiar de 8 Martie. Mentionez ca nu le-am dat niciun cont bancar. Am transferat banii printr-un cont Revolut de unica folosinta.

Am facut in schimb greseala sa le transmit CI, si am facut o simulare de imprumut la BRD, fara sa o finalizez. Ma astept ca in zilele urmatoare sa ma „bombadeze” cu telefoane. Spuneti-mi va rog, domule Coman, la ce ma pot astept in continuare de la acesti excroci? Si cum sa procedez?

Va multumesc!”


Raspuns

Stimata doamna,

Cu siguranta ca aceasta aplicatie, Artisfinance.pro sau Artisfinance.cc, este o inselatorie (scam) pentru false investitii in actiuni sau in criptomonede.

Pentru a parea credibila, escrocii online au copiat numele unei companii engleze respectabile, Artisfinance.com, care ofera servicii financiare pentru firme.

Artfinance.pro figureaza si pe site-ul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), la alerte investitori, ca fiind o entitate neautorizata in Romania:

ARTIS FINANCE (https://artisfinance.pro/)

Entitatea care operează website-ul https://artisfinance.pro/ și care folosește denumirea comercială ARTIS FINANCE nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare. Data publicării: 21-Februarie-24

ASF

De fapt, Artisfinance.pro nici nu are cum sa fie autorizata, pentru ca nici macar nu este ceva legal, ci un site si o aplicatie menite sa insele oamenii.

ASF ar trebui sa avertizeze lumea cu privire la acest fapt, nu ca este o „entitate neautorizata”.

Dat fiind ca este vorba de o inselatorie, adica de o fapta penala pedepsita cu inchisoarea de Codul Penal, raspunderea prinderii escrocilor de la Artfinance.pro revine Politiei Romane.

De asemenea, Revolut are o responsabilitate cu privire la efectuarea platilor catre persoane sau entitati suspecte.

De aceea, pentru recuperarea banilor, trebuie sa faceti o plangere la Politie, completand formularul online de la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

De asemenea, faceti o reclamatie si la Revolut, in care sa cereti un refuz de plata pentru platile facute in contul asa-zisului broker de la Artfinance.

Reclamatia la Revolut o puteti trimite prin e-mail, la adresa formalcomplaints@revolut.com, intrucat formularul pentru reclamatii de pe site-ul Revolut, la acest link, nu functioneaza in prezent.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Politie si de la Revolut, pentru a va ajuta sa rezolvati problema inselatoriei cu investitii in criptomonede.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = 4