Care sunt pasii pentru a aplica la creditul pentru Prima Casa, daca lucrez in Londra?

Buna ziua!
Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a aplica pentru creditul pentru Prima Casa?
Lucrez in Londra de 2 ani cu permanet contract si cu un salariu anual de £17000, mentionez ca anul trecut am primit 1000 bonus si ca nu detin in Romania sau in afara tarii nici un imobil/ teren.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

In primul rand trebuie sa luati legatura cu banca de la care puteti obtine creditul, pentru ca nu toate bancile acorda credite romanilor care lucreaza in strainatate, chiar daca programul Prima Casa este valabil si pentru romanii din diaspora, iar conditiile de creditare difera de la o banca la alta.

De exemplu, Banca Transilvania ia in considerare veniturile obtinute din contracte de munca derulate in strainatate de cel putin 1 an, situatii in care va fi necesar si un codebitor care sa locuiasca si sa obtina veniturile in Romania (codebitorul va fi persoana de contact in caz de neplata).

Dupa ce ati ales banca, trebuie sa strangeti documentatia solicitata de banca si in acelasi timp sa gasiti apartamentul pe care vreti sa-l cumparati si sa incheiati un pre-contract cu vanzatorul. Aici trebuie sa fiti atenta in mod deosebit la prevederea privind avansul, mai exact la perioda de valabilitate a precontractului. Aceasta trebuie sa fie cat mai mare, daca se poate pana la trei luni, sau incheierea contractului sa fie conditionata de aprobarea creditului, pentru a nu risca sa pierdeti avansul pe care-l dati vanzatorului, daca nu vi se aproba creditul.

Daca doriti si alte informatii sau aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 − = 0