Ce se intampla daca nu platesc creditul din Germania? Pot intra la puscarie?

„Bună seara , și scuzatima de, deranj am foarte mare nevoie de ajutorul dumneavoastră cu un sfat.
Am făcut anul trecut un credit in Germania și nu l-am mai achitat ca am divorțat și am pierdut tot . A trebuit sa mă întorc in România .
După un an de zile am primit o Notificare de la un birou de avocați din București care îmi cer ca in 5 zile sa achit toată suma de bani . Dar din păcate nu am cum sa o achit . M-am gandit sa o achit prin rate maxim a 500 de lei pe luna ca atâta pot la salariul de România .
Ce mi se poate întâmpla pot sa ajung la pușcărie . Sau poate sa îmi oprească tot salariul ca de la ANAF nu am primit nici o scrisoare . Va rog dațiimi un sfat mulțumesc anticipat . Și scuzatimă de deranj .”


Raspuns

Stimate domn,

Pentru neplata unui credit, atat in Romania cat si in Germania, nu puteti intra la inchisoare, ci doar puteti fi executat silit, prin poprirea conturilor, salariului sau pensiei, precum si prin sechestru pe bunurile mobile si imobile, adica masina si casa.

Daca doriti sa achitati datoria in rate, pentru a evita executarea silita, va trebui sa luati legatura cu creditorul, adica banca germana de la care ati obtinut creditul, sau cu reprezentantul acesteia in Romania (avocati), pentru a incheia un acord amiabil de plata a imprumutului.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la banca germana, pentru a va ajuta sa rezolvati problema datoriei.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Ce se intampla daca nu platesc creditul din Germania? Pot intra la puscarie?

 1. P

  Mulțumesc tare frumos pentru un răspuns . Și o sa revin la dumneavoastră după ziua de luni după ce iau legătura cu avocați Romani . As mai avea o întrebare cam la ce suma mă pot aștepta să-mi ceara dacă vreau sa o platesc lunar ? Oare cu 500 de lei se vor multumi timp de 5 ani . Ca nu este vorba de o sumă mare și de 5 mii de euro fix .

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Va trebui sa veniti cu niste argumente, pentru a-i convinge. Plecati de la faptul ca poprirea reprezinta o treime din venituri, fara sa punem in calcul eventualele vanzari de bunuri. Deci ar trebui sa le propuneti o suma mai mare decat poprirea, in jurul a 40-50% din salariu.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × 5 =