credius-reclamatie

Credius m-a inselat: mi-a dat un credit de 1900 de lei si trebuie sa dau inapoi de 10 ori mai mult, adica 18.600 lei! Ce pot sa fac?

Am făcut o cere de împrumut la Credius pe 12 luni cu 310 pe luna pt 2600, ei m au sunat mi a spus ca sa aprobat creditul și îmi oprește un comision de analiza de 700 sa semnez și îmi virează banii, m am trezit ca pt 1900 trebuie sa plătesc 5 ani câte 310 pe luna. Ce pot face ca înnebunesc, cum este posibil așa ceva, pot rambursa tot creditul anticipat?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Iata ce trebuie sa faceti: trebuie sa trimiteti la Credius doua notificari, prin e-mail, la adresa salut@credius.ro, astfel:

 • In primul rand trebuie sa faceti o reclamatie cu privire la faptul ca ati fost inselat atunci cand ati obtinut creditul, adica nu ati fost informat in mod adecvat cu privire la conditiile de creditare, mai exact care este perioada de creditare si care este costul total al creditului.

Bancile si IFN-urile sunt obligate de lege sa-si informeze clar clientii, inainte sa le aprobe creditele, care sunt costurile acestora, in special care sunt costurile si cat vor plati in total pentru respectivul imprumut.

Mai exact, conform legii (OUG 50/2010 privind contractele de credit), inainte de semnarea unui contract, trebuie sa primiti un document (informare) care se numeste INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN PRIVIND CREDITUL PENTRU CONSUMATORI.

Acest document trebuie sa includa, printre altele, perioada de crediare, dobanda, precum si costul total al creditului.

Daca ati fi primit respectivul document, probabil ca ati fi stiut ca este vorba de un credit foarte scump, pe o perioada lunga, de 5 ani, astfel ca este posibil sa-l fi refuzat.

 • In al doilea rand, faceti o cerere de rambursare anticipata a creditului, astfel incat sa scapati de aceste costuri uriase ale creditului (dati inapoi de 10 ori mai mult decat ati luat).

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile la cereri primite de la Credius, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 10 dec., 2021

8 raspunsuri la “Credius m-a inselat: mi-a dat un credit de 1900 de lei si trebuie sa dau inapoi de 10 ori mai mult, adica 18.600 lei! Ce pot sa fac?

 1. Lakatos

  I-am și informat că mi-am pierdut locul anterior de munca. M-am angajat curând altundeva , dar durează 1 luna până iau primul salar, ma notat o domnișoară a spus că este în regulă și dintr-o dată mă trezesc cu acest msg că sunt raportat la biroul de credite după câteva zile de intarziere. Nici măcar nu au așteptat 30 zile de întârziere.

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Credius nu ar fi trebuit sa va raporteze la Biroul de Credit, daca i-ati anuntat ca aveti probleme cu locul de munca, ci ar fi trebuit sa va amane rata la credit.

   Va sfatuiesc sa faceti o reclamatie la Credius cu privire la cele intamplate, prin e-mail, la adresa salut@credius.ro, la telefon 0319005 sau pe site-ul credius.ro, prin completarea formularului de la acest link: https://www.credius.ro/contact.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia trimisa Credius.

   Reply
 2. Pingback: Credius m-a inselat: mi-a dat un credit de 1900 de lei si trebuie sa dau inapoi de 10 ori mai mult, adica 18.600 lei! Ce pot sa fac? | Vasile Pop-Coman

 3. Gab

  Vă mulțumesc pentru raspuns, i am sunat le am spus ca m au înșelat și nu ma crede. Nu ma bagă in seama a zis sa dau mail la portofoliu@credius.ro,am dat dar nimic.
  Mai sunt persoane care au fost păcălite de acest IFN i am găsit la comentarii și a zis ca a făcut plângere penală ,i au acționat in instanța. Eu as vrea sa plătesc anticipat tot creditul dar dacă îmi cere de trei patru ori suma nu am de unde.

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Inainte de a semna contractul, ati primit un document (informare) care se numeste INFORMAȚII STANDARD LA NIVEL EUROPEAN PRIVIND CREDITUL PENTRU CONSUMATORI? In respectiva informare trebuia sa scrie cat aveti de platit pentru credit si pe ce perioada.

   Reply
   1. Gab

    Nu am primit nimic, nu știu ce fel de document a zis sa semnez prin confirmarea unui cod primit in sms și după a trimis contractul.

    Reply
    1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     In acest caz, trebuie sa faceti o reclamatie la Credius pentru ca nu v-a informat adecvat, conform legii, inainte de semnarea contractului de credit, astfel ca puteti cere anularea contractului. Daca rambursati anticipat creditul, Credius nu trebuie sa va ia nimic in plus, ci doar cat ati luat, adica 1900 de lei.

     Reply
  2. Lakatos

   Și eu sunt în aceași situație. Am luat un telefon in rate în valoare de 4000 dau rata lunara de 250 tot pe 5 ani, ajung la 15000, acum am 8 zile de întârziere și vor sa mă raporteze la biroul de credite

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + 4 =