Cum pot opri dobanda la Viva Credit, daca nu mai pot plati?

„Pot opri dobânda de la Viva credit ? Nu reușesc să mai rambursez decât dobânda mă simt dator pe viață la hoții ăștia ce pot face ?”


Raspuns

Stimate domn,

Viva Credit, precum si alte IFN-uri, aplica dobanzi exagerat de ridicate pentru credite, in jurul a 2% pe zi, nu pe an, cum impune legea.

In acest fel se ajunge la supraindatorarea restantierilor, ca in cazul dumneavoastra, dobanzile penalizatoare putand sa depaseasca semnificativ valoarea imprumutului, ceea ce este interzis de OUG 50: „În toate cazurile, cuantumul dobânzilor penalizatoare nu trebuie să depășească principalul restant”.

IFN-urile sunt obligate de lege sa va ajute sa achitati datoriile, daca ati ajuns supraindatorat din cauza dobanzilor uriase aferente acestor imprumuturi.

Iata ce spune articolul 39 din OUG 50/2010 privind contractele de credit, pe care IFN-urile trebuie sa o respecte:

În cazul imposibilității consumatorilor de a accepta majorarea dobânzii, creditorul nu are dreptul să denunțe unilateral sau să rezilieze contractul. Creditorul trebuie să facă o propunere, transmisă în scris, de reeșalonare sau de refinanțare a creditului, în raport cu veniturile actuale ale consumatorului.

OUG 50/2010

Printre solutiile pe care IFN-urile vi le pot oferi, prin reesalonarea sau refinantarea creditului, se afla urmatoarele:

 • reducerea dobanzii si/sau a comisioanelor la credit;
 • modificarea (prelungirea) perioadei de creditare, cu anularea aplicarii dobanzilor;

In concluzie, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Viva Credit, prin e-mail, la adresa: suport@vivacredit.ro, in care sa solicitati gasirea unei solutii pentru achitarea restantelor, dupa care reveniti la mine cu rapunsul primit de la acest IFN.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Cum pot opri dobanda la Viva Credit, daca nu mai pot plati?

 1. CristiB

  Am primit azi un mail de la Viva Credit că am o restanță din 2015 . I am sunat și le am spus că am același nr de telefon și același mail neschimbat și ce este cu cu adresa asta . Adică după 8 ani de zile se trezesc că am restanță la ei ? Nu este prescrisă datoria? Mi au răspuns că trebuie achitata . Așa spun ei. Ce trebuie sa fac?

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Ceea ce trebuie sa faceti, in primul rand, este o reclamatie la Viva Credit, in care sa cereti explicatii privind restanta, daca nu stiti despre ce este vorba.

   Cu privire la prescrierea datoriei, aceasta se poate face in instanta de judecata, in cazul executarii silite.

   Va rog sa reveniti cu raspunsul primit la reclamatia trimisa la Viva Credit.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = 14