Cum refinantez imprumuturile de la IFN-uri, daca mi-a scazut scorul de credit?

„Buna dimineata,

detin un credit bancar pe 5 ani unde am o rata de 1650 RON, un credit Mozipo pe 5 ani cu o rata de 600 RON, un card AXI cu o suma retrasa de 4000 RON, un card de credit de 1000 RON, un venit de 4800 RON + Bonuri, in conditiile date am mai contractat un credit de 10000 de lei cu o rata enorma de 1370 de lei pe 5 ani de la Credius..cu gandul ca il voi refinanta in 2..3 luni (creditul a fost luat in octombrie anul trecut), problema pe care o am acum este ca in momentul in care doresc sa refinantez, deoarece am aplicat la mai multe banci, mi-a scazut scorul iar gradul de indatorare este depasit.

Situatia nu ar fi fost una complicata daca acum ,pe timp de iarna nu ar fi venit facturile foarte mari care sa o ingreuneze. Citind raspunsurile dvs. la intrebarile puse de alte persoane, ma gandesc sa trimit o solicitare la Credius (acesta fiind ultimul credit si cel care a depasit gradul de indatorare de 40%) insa nu stiu cum sa abordez mesajul si ce sa solicit (micsorarea dobanzii eventual).

In cazul in care solicit anularea creditului tot trebuie sa inapoiez banii insa nu stiu ce conditii se aplica si cum trebuie inapoiati (toti o data, esalonat..etc). Am contractat si un Broker de credite care sa ma ajute sa refinantez aceste credite insa nici acesta nu poate sa faca nimic pana nu obtin o crestere a scorului.

Multumesc anticipat!
O zi buna!”


Raspuns

Stimate domn,

Scaderea scorului nu este determinata in mare masura de interogarile la Biroul de Credit (acestea reprezinta doar in jur de 10% din ponderea calcului total al scorului), ci mai cu seama de istoricul de plata (restante) si gradul de indatorare.

Asadar, pentru cresterea scorului va trebui, in primul rand, sa platiti ratele la timp si sa va reduceti valoarea datoriilor.

Pentru a plati ratele la timp, dat fiind ca aveti un grad mare de indatorare, solutia ar fi sa faceti o refinantare a creditelor cu dobanzi mari ale IFN-urilor.

Pentru diminuarea datoriilor, incercati sa inchideti din creditele de la IFN-uri, pe rand, incepand cu cele mai mici.

Cu privire la creditul de la Credius, in cerere trebuie sa solicitati gasirea unei solutii pentru restructurarea creditului, dat fiind ca v-a fost acordat ilegal, cu depasirea gradului de indatorare. Puteti solicita, de exemplu, fie o amanare a platii ratelor, fie o reducere a dobanzilor si a datoriei.

Sfatul meu este sa incercati, in primul rand, sa va reduceri din valoarea datoriei, apoi sa faceti o refinantare a creditelor, cu o dobanda mai mica.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Credius, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = 12