Este normal ca un transfer interbancar din Italia in BRD Romania sa se efectueze in 5 zile lucratoare?

Voiam sa intreb daca este normal ca un transfer interbancar din Italia in BRD Romania sa se efectueze in 5 zile lucratoare?
Am inteles tarziu ca este regula bancii-nu a fost decizia mea sa-i aleg. Deabia astept sa lichidez tot cu ei si sa platesc comisioanele la alte banci mai aproape de realitate.


Raspuns

Intr-adevar, am verificat si noi la call-centerul BRD, iar raspunsul a fost ca un transfer bancar international dureaza intre 3 si 5 zile lucratoare. Motivul: banii trec prin mai multe banci, ca in final sa ajunga la BRD.

Fireste ca nu este normal ca un transfer de bani sa dureze atat de mult. Acesta este motivul pentru care firme de transfer rapid de bani iar mai nou aplicatiile online de transferuri bancare, castiga tot mai mult teren.

Mai mult, un transfer bancar in tarile Uniunii Europene nu trebuie sa dureze mai mult de doua zile in cazul in care este ordonat prin ordin de plata pe hartie la ghiseele bancii, sau o zi in cazul unui transfer electronic, conform Directivei europene privind platile.

Mai exact, daca initiati un transfer online astazi, de la o banca din Italia catre o banca din Romania, banii trebuie sa ajunga in contul din Romania cel mai tarziu maine.

7 raspunsuri la “Este normal ca un transfer interbancar din Italia in BRD Romania sa se efectueze in 5 zile lucratoare?

 1. Fabian

  Dar de ce banca? exista varinate mai simple. Vedeti Prioripay.
  Deschiderea de cont e mai anevoioasa ca solicitata destul de multe informatii, dar dupa aia nu mai ai nicio grija. Initial ii dadeau mamei banii prin posta, acum i-am facut un card si are banii instant de la mine.
  Costuri bune: depun cash in Italia (cam 5 euro comision depunere la Unicredit. dupa ce mi-am facut cont la ei 0 euro), 0.5 euro transfer la Prioripay si mama utilizeaza cardul la magazine ara comision.

  Reply
 2. perpeleu

  bai prieteni care administrati acest site, sunteti sigur ca nu ati gresit atunci cand ati spus „daca initiati un transfer online astazi, de la o banca din Italia catre o banca din Romania, banii trebuie sa ajunga in contul din Romania cel mai tarziu maine.” ?
  va zic eu ca ati gresit. daca nu stiati, Romania nu are implementat SEPA, asa ca dureaza pana la 5 zile un transfer de valuta in / din strainatate.
  Pe langa asta, nici macar nu ati specificat despre ce valuta e vb. Daca e euro dureaza mai putin, daca baiatu care a pus intrebarea astepta alta moneda din Italia e altceva.
  Sunteti praf, raspundeti la niste intrebari, fara ca voi sa aveti vreo pregatire in domeniu si lumea va crede.

  Reply
  1. admin Post author

   Stimate perpeleu,

   Cu siguranta un transfer intre tarile din Uniunea Europeana dureaza maxim 2 zile, conform prevederilor Directivei de plati in vigoare inclusiv in Romania (Ordonanta OUG 113/2009 care transpune in legislatia nationala Directiva Parlamentului European nr.2007/64/CE privind serviciile de plata, in vigoare din 1 noiembrie 2009). Chiar daca este vorba de alta valuta decat euro.

   In privinta platilor SEPA, 25 de banci romanesti, care acopera peste 90% din totalul platilor din Romania, au aderat deja la SEPA, desi obligatia Romaniei de a respecta normele SEPA se produce abia din 31 octombrie 2016.

   Daca doriti si alte informatii sau clarificari, va stau la dispozitie.

   Cu stima,
   Vasile Coman

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − 1 =