raiffeisen fonduri investitii pierdere

Fondul de investitii Raiffeisen a mers in pierdere in ultimul an, fara ca banca sa ma informeze. Ce pot sa fac?

„Buna ziua,

Detin un fond de investitii in EURO la Raiffeisen Bank, si am pierdut in decursul anului 2022 peste 500 de EURO.

As dori sa reclam faptul ca nu am fost informat de catre banca pe nici o cale de comunicare ( e-mail/ telefon ) de faptul ca acest fond merge pe pierdere, nu am primit nici o balanta lunara pe mail din care sa deduc acest lucru, pur si simplu imi scad banii din contul respectiv.

Va rog sa ma sfatuiti catre care instanta as putea depune o reclamatie.

Multumesc frumos,”


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Aveti dreptate, banca Raiffeisen si administratorul de fonduri de investitii, Raiffeisen Asset Management (RAI) ar fi trebuit sa va informeze cu privire la evolutia fondurilor si sa va ofere sfaturi utile privind evolutia si administrarea acestora.

Intr-adevar, toate fondurile de investitii in euro ale Raiffeisen, dar si cel in lei, au avut pierderi pe parcursul ultimului an, iar majoritatea si in ultimii doi ani, conform datelor statistice existente pe site-ul Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), AAF.ro. (vezi foto)

Puteti verifica oricand evolutia fondurilor in care ati investit pe site-ul AAF.ro, la acest link.

Dat fiind ca Raiffeisen nu v-a oferit informatiile necesare cu privire la evolutia fondurilor, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la banca si la Raiffeisen Asset Manangement.

Am transmis si la Raiffeisen problema dumneavoastra, cu rugamintea sa ne ofere un raspuns, acesta fiind urmatorul:

„Modalitatile de depunere a unei petitii: prin agentiile Raiffeisen Bank, fie direct catre SAI Raiffeisen Asset Management S.A.

Cum putem adresa o petitie?

Petitia trebuie formulata in scris si depusa la sediul SAI Raiffeisen Asset Management S.A. sau la agentiile Raiffeisen Bank, transmisa prin posta sau posta electronica ori prin sistem on-line, respectiv:

 Sediul SAI Raiffeisen Asset Management S.A.: Calea Floreasca nr. 246 D, etaj II, camera nr.2, sector 1, Bucuresti, cod 014476

 office@raiffeisenfonduri.ro

 Formular online pe site-ul www.raiffeisenfonduri.ro, la acest link .

Pe site-ul SAI Raiffeisen Asset Manangement punem la dispozitia investitorilor un ghid cu informatii privind depunerea unei petitii si urmarirea stadiului acesteia la aceasta adresa si speram ca acesta ghid sa isi dovedeasca si acum utilitatea.”

Raiffeisen Bank

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile la reclamatiile transmise la Raiffeisen si Raiffeisen Asset Management cu privire la faptul ca nu ati fost informat in mod adecvat cu privire la fondurile in euro.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Postat in data: 22 iun., 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = 3