Imi poate pune sechestru pe bunuri in calitate de fidejusor la un credit?

În 2008 fostul a luat un credit de 10.000 euro pe un PFA…..eu fiind fidejusorul acestuia impreuna cu alte 2 persoane…..mi s-au poprit mici sume cit am lucrat cu carte de muncă, acum muncesc la negru. Imi poate pune sechestru pe bunurile actuale dobindite cu al doi lea soț?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

In calitate de tert garant (fidejusor) al creditului, legea permite executorului sa puna sechestru si pe bunurile dumneavoastra.

Articolul 648 din Codul de Procedura Civila prevede urmatoarele:

(1) Creditorul, în condițiile legii, poate urmări, în limita creanței și a accesoriilor acesteia, concomitent sau, după caz, separat, și bunurile terților care au garantat plata datoriilor debitorului. În acest caz, dispozițiile privitoare la drepturile și obligațiile debitorului se aplică în mod corespunzător și terților garanți, în afară de cazul în care prin lege se dispune altfel.

(2) Când se urmărește numai terțul fidejusor ori garant ipotecar, toate actele de executare vor fi comunicate în același timp și debitorului principal, care va fi introdus din oficiu în procedura de urmărire silită. “

Legea va da dreptul insa, in acelasi timp, sa cereti despagubiri de la cel pe care l-ati garantat, pentru plata creditului.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 04 Oct, 2020

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = 11