Lucrez in Irlanda, pot face un imprumut in Romania?

Eu sunt in Irlanda de 2 ani si as vrea sa stiu daca as putea face un imprumut in Romania. Mentionez ca aici muncesc cu contract de munca pe perioada nedeterminata am un salar de 1300_1400 de euro.
va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Unele banci romanesti, printre care Banca Transilvania si UniCredit Tiriac Bank, acorda credite si romanilor care lucreaza in strainatate. Iata, de exemplu, conditiile de creditare transmise la cererea noastra de UniCredit Tiriac Bank:

UniCredit Tiriac Bank acorda facilitati de credit garantate cu ipoteca cetatenilor romani care obtin venituri din strainatate si care respecta criteriile de eligibilitate ale bancii.

Pentru facilitatile de credit garantate cu ipoteca, UniCredit Tiriac Bank accepta ca si venit eligibil salariile obtinute din activitati desfasurate in strainatate.
 
Conform politicii de creditare aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei, Banca solicita urmatoarele documente:
·   Document de identitate client;
·   Contractul individual de munca si anexele/actele aditionale aferente – se traduc de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei si se  legalizeaza. In situatia in care aceste documente sunt in limba engleza nu este necesara traducerea si legalizarea lor;
·   Fisa fiscala sau documentul similar;
·   Fluturasii de salariu pe ultimele 3 luni;
·   Extrasul de cont stampilat de banca emitenta, din care sa reiasa incasarile pe ultimele 12 luni aferente venitului prezentat ca sursa se rambursare.
 
De asemenea solicitantii de credit trebuie sa indeplineasca o serie de conditii suplimentare:
1. Pentru obtinerea unui credit se  tine cont si de veniturile unui codebitor 1 (venituri obtinute in Romania sau in strainatate) sau ale unui codebitor 2 care domiciliaza si realizeaza venituri in Romania;
2. Vechime in munca la angajator din strainatate de minim 3 ani;
3. Venit minim pe familie 1000 EUR;
4. Veniturile din strainatate se accepta doar daca sunt venituri sub forma de salarii obtinute de la companii in baza unui contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata sau determinata cu conditia ca perioada contractului de munca sa acopere perioada de creditare.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


8 − 2 =