Neo Capital mi-a fraudat cardul Revolut. Cum pot sa recuperez banii?

„Constat cu tristete ca sunt a n persoana fraudata de acesti nemernici cibernetici de la Neo Capital. M-au fraudat pe cardul revolut de suma de 34000 lei! Am urmatit site-ul pe care raspundeti d-voastra si am sesizat multe persoane fraudate de aceeasi companie.

Va rog, daca puteti sa imi spuneti cine sunt aceste persoane, date de contact pt a lua legatura cu dansii! Eu am fost si la politie. Pe site nu reusesc sa obtin numele contului sau sa il accesez pentru a le scrie personal si sa facem front comun impotriva nemernicilor. Sunt intr-o situatie disperata! Va rog din suflet, ajutati-ma! In curand, nu o sa mai pot plati nici chirie. Nu o sa am unde sa stau daca nu se rezolva situatia…
Multumesc.”


Raspuns

Stimata doamna,

Cei care trebuie sa investigheze cazul de frauda cu investitia in criptomonede prin Neo Capital si sa recupereze banii pierduti sunt Revolut si Politia.

De aceea, sfatul meu este sa faceti reclamatie la Revolut, in care sa solicitati despagubiri pentru fraudarea cardului, dat fiind ca banca nu a avut suficiente mijloace de prevenire a fraudei online.

De asemenea, faceti plangere la Politie si insistati sa primiti rezultatele anchetei, pentru a putea recupera banii furati de hotii de la Neocapital.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite de la Revolut si de la Politie la plangerile privind frauda Neo Capital.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

3 raspunsuri la “Neo Capital mi-a fraudat cardul Revolut. Cum pot sa recuperez banii?

 1. r

  Va deranjez din nou. Am facut sesizare la politie, insa imi spun ca “Domnisoara, suntemai rau ca in evul mediu, nu avem aparatura si nu stiu cat va putem ajuta”. Si mi-au spus, de asemenea ca trebuie sa mai vorbesc eu cu alte persoane care au fost patite cu aceasta platforma ca “poate ne ajuta si cu alte informatii”, desi eu le-am dat toate dovezile de frauda.

  Am facut raport de frauda inclusiv la revolut, le scriu in fiecare zi pe chat, insa imi spun ca ei nu imi pot rambursa banii si ca inca investigheaza printr-un broker inssurance pentru a-mi returna banii.

  De asta v-am scris d-voastra. Am vazut pe site-ul pe care sunteti activ ca sunt persoane care au fost fraudate in acelasi mod si de catre aceeasi platforma si ma gandeam ca ma ajutati sa pot lua legatura cu ei. Am facut sesizare si la sts, la ipj.

  Sunt disperata! Va rog din suflet, ajutati-ma sa iau legatura cu oamenii care v-au scris pe site. Atat va rog.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Pentru investigarea unei fraude online nu este nevoie de aparatura, ci de politisti profesionisti. Este obligatia Politiei sa solutioneze fraudele online, de aceea solicitati raspuns la plangerea facuta la Politie. Sfatul meu este sa faceti o plangere online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

   Si la Revolut trebuie sa inregistrati o reclamatie, nu doar sa vorbiti pe chat, pentru ca si banca este obligata sa va solutioneze reclamatia, conform regulilor si legilor in vigoare.

   Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Revolut si de la Politie.

   Reply
   1. r

    Sigur o sa facem, dar este puțin mai complicat , pt ca banii i-am transferat de pe BRD, in Revolut , și de acolo au fost transferați mai departe pt ca trebuiau transformați in $

    Am vorbit cu doamna de la BRD , ne-a îndrumat sa facem o plângere la poliție și sa mergem cu ea la o sucursala BRD! O sa va țin la curent cu ce se întâmpla!
    Va mulțumesc

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + 8 =