Ocean Credit imi cere 8.000 de lei pentru un imprumut de 4.000 de lei! Ce pot sa fac?

ocean credit linie de credit dobanda

„Bună ziua!

Cei de la OCEAN CREDIT mi-au trimis un contract pe care din disperare l-am și semnat, însă de la o sumă de 4000 lei împrumutată, acum vor 8000 lei! Ce e de facut?”


Raspuns

Stimata doamna,

Intr-adevar, costul creditelor Ocean Credit este foarte ridicat, dobanda putand ajunge pana la peste 1% PE ZI, adica in jur de 365% PE AN, cam de 20 de ori mai mare decat in cazul unui credit bancar, unde dobanzile sunt in jur de 15% pe an.

Iata exemplul costurilor unei linii de credit de pe site-ul Ocean Credit:

Linia de Credit Delfin este o opțiune pe o perioadă de 12 luni, cu un comision zilnic fix de utilizare, indiferent de suma retrasă.

 La începutul fiecărei luni, veți primi o factură care include comisionul pentru zilele de utilizare și un minim de 5% din sold, pe care îl puteți retrage ulterior, în funcție de necesitățile dvs.

Comisionul (5,7 sau 9 lei/zi) se înmulțește la nr. de zile în care ați folosit banii (30 sau 31 zile, în dependență de lună) și se adună cu 5% din suma împrumutată ( minim de plată ).

Exemplu:
La un credit de 3000 lei cu comision de 9 lei veți achita așa:
9*30+150(5%) = 420 lei

Ocean Credit

Asadar, daca veti rambursa doar minimul de plata lunar, dupa un an va trebui sa dati inapoi 5.000 de lei, pentru cei 3.000 de lei imprumutati.

In cazul contractului semnat de dumneavoastra, costul creditului este si mai mare, daca pentru 4.000 de lei vi se cer inapoi 8.000 de lei, adica dublu.

De aceea, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Ocean Credit, prin e-mail, la adresa info@oceancredit.ro, in care sa solicitati diminuarea dobanzii si datoriei aferente imprumutului, ca parte a unei solutii amiabile de achitare a creditului, dat fiind ca aveti dificultati in rambursarea acesteia.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Ocean Credit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Ocean Credit imi cere 8.000 de lei pentru un imprumut de 4.000 de lei! Ce pot sa fac?

 1. Paula

  Bună ziua!

  Am trimis peste 10 mail-uri către ocean credit cu privire la diminuarea dobânzii! Însă aceștia îmi răspund doar ca mailul este dat la departamentul competent și dacă aceștia consideră necesar îmi vor răspunde sau să îi apelez telefonic!

  Nu mai doresc să discut cu dânșii telefonic întrucât doar mă amăgesc și mă păcălesc cum am pățit și în cazul cu cei de la Viva credit!

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   In acest caz, sfatul meu este sa apelati la CSALB, pe site-ul CSALB.ro, pentru gasirea unei solutii amiabile de solutionare a litigiului.

   Reveniti va rog la mine cu raspunsul primit de la CSALB.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = 36