Prescriptia nu a stins datoria la Viva Credit, daca nu a facut nicio procedura de recuperare?

Buna ziua, am o nedumerire practica va rog si urmaresc pagina D-voastra si va felicit pt profesionalism!

In 2015 am facut un imprumut la VIVA IFN online si nu am mai reusit atunci sa achit un rest de 280 lei, cu care am ramas dator din 2015! Viva spune ca tot a incercat email, tel, dar nu m-a gasit! De 1 luma m-a sunat de la ei un operator ca am aceasta datorie!

Nu au facut nici o procedura de recuperare in timpul asta, PRESCRIPTIA NU A STINS DATORIA VA ROG? adica mai pot sa ma forteze in vreun fel? TOATE MULTUMIRILE, CU RESPECT


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca Viva Credit nu a facut nicio procedura de recuperare timp de 3 ani si abia in urma cu o luna v-a sunat, atunci este posibil ca datoria sa fie prescrisa.

Iata prevederile legale privind prescriptia:

Codul de procedura civila – Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită

Art. 705 Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Prescrierea trebuie insa dovedita printr-un proces la judecatorie.

Sfatul meu e sa trimiteti o reclamatie la Viva Credit, in care sa-i intrebati de ce nu v-au trimis notificari privind datoria timp de trei ani. Reveniti apoi la mine cu raspunsul lor.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 30 Oct, 2020

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = 4