Se pot retine veniturile din composesorat?

„Intrebare
1.Venitul din composesorat poate fi oprita integral de executor ?
2.Indemnizatia urmasii veteranilor de razboi poate fi oprita?”


Raspuns

Stimate domn,

Veniturile obtine de un composesorat se pot retine, in cadrul procedurii de executare silita, doar daca rezulta din activitatea economica.

Veniturile obtine din subventiile APIA nu pot fi poprite, conform prevederilor legale.

ART. 780 din noul Cod de procedura civila aliniatul (5), litera b) spune ca nu sunt supuse executarii silite prin poprire sumele reprezentand credite nerambursabile ori finantari primite de la institutii sau organizatii nationale si internationale pentru derularea unor programe ori proiecte.

Cum subventiile APIA sunt incluse in categoria creditelor nerambursabile petru proiectele din agricultura, acestea nu se pot retine pentru plata datoriilor.

Nici indemnizatiile acordate urmasilor veteranilor de razboi nu pot fi poprire, intrucat acestea reprezinta tot o indemnizatie speciala, acordata in baza Legii nr.49/1991.

„Alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii”, arata Codul de procedura civila.

Va rog sa reveniti daca aveti probleme cu executarile silite.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = 14