Buna ziua. Am achitat toate restantele catre banca. Cum pot iesi din Biroul de Credit?
Postat in data: 09 apr., 2016
Postat in data: 09 apr., 2016
[citeste raspunsul]Buna ziua!
Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a aplica pentru creditul pentru Prima Casa?
Lucrez in Londra de 2 ani cu permanet contract si cu un salariu anual de �17000, mentionez ca anul trecut am primit 1000 bonus si ca nu detin in Romania sau in afara tarii nici un imobil/ teren.
Postat in data: 31 mart., 2016
[citeste raspunsul]Buna ziua! In anul 2009 am facut un credit in val de 16.000 Euro. Timp de aproximativ 2 ani, ratele au fost platite lunar. Pe scurt, din anumite motive, din anul 2011 nu am mai putut plati ratele pentru imprumut.
Incepand cu anul 2014 eu si sotia mea avem poprire pe salarii si platim undeva in jurul sumei de 7-800 de lei lunar.
In momentul instaurarii popririi, suma datorata catre banca era de 21000 euro+cheltuieli de executare de 7500 lei.
Am aflat ca dupa un an, in urma popririi am reusit sa achitam suma de 7500 catre firma de executare si au inceput sa intre si bani in contul bancii care ne-a imprumutat; numai ca valoarea debitului a crescut de la 21000 euro la aproape 25000 euro.
In urma discutiei telefonice cu un reprezentant al bancii, am aflat ca suma a ajuns la aceasta valoare datorita penalitatilor si daca voi continua sa platesc lunar aceeasi suma, datoria va creste. Acum eu stau si ma gandesc ca voi plati anual catre banca, undeva in jurul sumei de 9000 de lei fara ca valoarea datoriei sa scada ci dimpotriva, ea va creste cu 2-3000 de euro/an.
Ce pot sa fac in acesta situatie? Am jucat si la loto dar nu nimeresc mai mult de 2 numere :).
Postat in data: 22 mart., 2016
[citeste raspunsul]De la suma 8300 Ron cat am avut pe contractul de credit de la Bancpost ni s-a trimis poprirea cu suma de 16000 Ron. Din care ni s-a tras pana acuma 13000 de Ron. Am vorbit cu executorul sa vedem cat mai avem de platit si ne-a comunicat ca inca mai avem 8100 Ron, ca se adauga penalitati in fiecare luna pana la terminarea sumei de achitat. La servici ni-o calculat contabilu si mie si la sotu si ar mai fi ramas numai 3300 ron, dar ei tot baga penalitati, si asa nu se mai poate. Va rog sa-mi spunet daca au voie sa bage atatea penalitati. Ce sa fac? Dar asa nu se mai poate, sa tot platesti si tot penalitati! Asa nu mai termini de platit.
Postat in data: 18 mart., 2016
[citeste raspunsul]In 2007 am contactat cu credit BCR pe care l-am platit partial. Creanta a fost cesionata catre Kruk. Datoria initiala era de 23000. Am platit timp de 2 ani aprox 10000 de lei, dupa care am incetat sa mai platesc.
Sunt executat silit si mi se cere suma de 25000. Recunosc datoria, insa valoarea este exagerata. Ce pot face pentru a reglementa situatia?
Postat in data: 15 mart., 2016
[citeste raspunsul]Buna ziua. Am avut pana acum o executare pe salariu pt un credit la ING Bank de la executor judecatoresc si mi se oprea o treime din salariu. De curand a mai venit inca o executare de la acelas executor si mi se opreste jumatate din salariu. Mentionez ca eu mai am o rata la Raiffesen. Intrebarea mea este: au dreptul sa imi ia jumatate din salariu fara sa mi se ia in calcul si acea rata?
Postat in data: 10 mart., 2016
[citeste raspunsul]Daca am alta rata la o banca si am o propire pe salariu la un executor judecatoresc, cat imi poate opri din salariu?
Postat in data: 08 mart., 2016
[citeste raspunsul]BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI SPUNETI DACA ESTE NORMAL CA ATAT EU CAT SI SOTUL SA AVEM POPRIRE PE CARD SI SA NI SE OPREASCA BANI PENTRU ACELASI CREDIT (ADICA AR PUTEA SA-I OPREASACA DOAR SOTULUI). DE ASEMENEA, VA ROG SA IMI SPUNETI CE AS PUTEA SA FAC CA MACAR UNUL DINTRE NOI SA RAMANA CU SALARIUL INTREG (ORICUM MAI AM INCA TREI RATE DE PLATIT LA ALTE BANCI IN AFARA DE CEA CU PROPRIREA)…MULTUMESC
Postat in data: 07 mart., 2016
[citeste raspunsul]Prietenul meu face credit Prima Casa singur, pentru ca eu apar in Biroul de credit. Daca o sa fie doar el trecut pe acte, se poate face cumva la notar o declaratie ca in cazul despartirii sa fiu despagubita, daca si eu am contribuit cu bani la achizitionarea lui sau alte bunuri cumparate?
Postat in data: 24 feb., 2016
[citeste raspunsul]Am facut un imprumut acum 8 ani de zile si nu l-am mai platit, mai sunt in baza de date ca dator?
Postat in data: 20 feb., 2016
[citeste raspunsul]Am fost raportata la biroul de credit cu G (a fost dat in colectare la o firma de recuparari creante) in feb 2014.
1. Exista vreo banca care imi poate acorda credit in prezent?
2. Daca nu am fost anuntata ca voi fi raportata la Biroul de Credit, ce sanse am sa solicit bancii sa modifice aceasta raportare?
3. Aceasta firma de recuparari creante are dreptul sa puna dobanzi la suma preluata de la banca (UniCredit Tiriac) (suma – scadenta anticipata) si daca da, cat anume?
Postat in data: 17 feb., 2016
[citeste raspunsul]Vreau sa verific daca mai sant an baza de date.
Postat in data: 15 feb., 2016
[citeste raspunsul]Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine va rog, mi s-a pus proprire pe un credit personal mai vechi de 5-6ani, (nu am fost anuntata telefonic si domiciliul l-am schimbat), mentionez ca in contul imi intra indemnizatia si alocatia copil. Ce demersuri pot sa fac?
Postat in data: 29 ian., 2016
[citeste raspunsul]Buna ziua. In 2007 am facut un credit la BCR, pe care l-am pltit pana in 2012. Dupa aceea am ramas fara serviciu si nu l-am mai putut plati. De 2 luni m-am angajat, din cauza unei alte datorii angajatorul imi retine 1/3 din salar. Acum 3 zile am descoperit ca mi-a fost blocat si contul de salariu din cauza creditului de la BCR.
Stiu ca suma maxima care poate fi trasa din salar este 1/2. Ce as putea face ca banca sa-mi deblocheze contul?
Postat in data: 26 ian., 2016
[citeste raspunsul]Lucrez in Italia cu contract de munca indeterminat din 2010 la acelasi loc de munca. Am in jur de 1000-1500 de euro la luna. As dori sa fac un imprumut in Romania, se poate? Ce acte imi trebuie si cum se procedeaza? Am residenta in Italia practic toate actele necesare pt Italia am.
Postat in data: 25 ian., 2016
[citeste raspunsul]As dori sa aduc in atentie lipsa de profesionalism totala din partea Bancii Transilvania. Am dorit sa contractez un credit imobiliar cu ipoteca. Am urmat toti pasii ceruti. Ni s-a spus ca in maxim 3 saptamani se rezolva. Dupa ce au trecut 2 luni si jumatate (timp in cate ne-a expirat si si contractul de plata a diferenta sumei) am ajuns la concluzia ca trebuie sa schimbam banca. Am rezolvat acest lucru la o alta banca in 9 zile lucr?toare!!! Mi se pare un abuz ca ne-au tinut atata timp , iar noi la semnarea contractului am pierdut 2000 lei diferenta de curs, daca am fi semnat in timp rezonabil.. nu eram in aceasta situatie!
Ceea ce doresc este sa aflu care este timpul de solutionare a dosarului indiferent de raspuns.
Evitati Banca Transilvania daca doriti un credit imobiliar ipotecar!!
Postat in data: 21 ian., 2016
[citeste raspunsul]Postat in data: 18 ian., 2016
[citeste raspunsul]Lucrez din septembrie la o firma, cu un salariu net 1300 lei. As dori sa fac un credit de nevoi personale in valoare de 20.000 ron, dar nu imi este aprobat niciunde. Din ce motiv?
Postat in data: 18 ian., 2016
[citeste raspunsul]Am aplicat pt un credit de nevoi personale la ING. Nu am avut niciun credit pana acum, absolut nicio problema, am dus toate actele, toate bune pana cand mi s-a spus ca nu poate trece mai departe din cauza functiei de AGENT VANZARI. Totul era ok, perioada nedeterminata etc etc, absolut toate actele cerute… doamna foarte de treaba dar… mi se pare un motiv absurd. Ce se poate face? Sunt foarte dezamagita. Mai ales ca nu am avut pana acum nicio treaba cu bancile, joburi ok fara intreruperi..
Postat in data: 15 ian., 2016
[citeste raspunsul]Am si eu blocate conturile in calitate de tert poprit pentru un credit pe care l-am avut pe societate si mi-au blocat si contul in care am primit alocatia.
Am avut perioade in care am platit dobanzi foarte mari si nu mi-au scazut nimic. Ce as putea face? Multumesc.
Postat in data: 14 ian., 2016