ING mi-a indisponibilizat toti banii din cont, pentru o datorie la un credit Cetelem. Este un abuz?

Buna ziua, ieri am primit dupa incasarea salariului, in jur de 2000 ron, o instintare din partea ING ca mi-au indisponibilizat suma din cont pentru un credit Cetelem de 3000 ron, suma pentru care sunt in discutii cu executorul pentru plata esalonat.

In momentul de fata eu figurez cu -1035 ron in cont, din cate stiu se poate opri maxim 1/3 din salariu, acesta fiind singurul venit ce imi asigura existenta. Poate fi acesta un caz de abuz? Imi pot recupera macar o parte din salariu, mai putin cei 1/3 care se pot opri legal?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

ING-poprire-cont-executare-silita-reclamatie

ing-poprire-cont-executare-silita-reclamatie


Stimate domn,

ING nu are dreptul sa va retina mai mult de o treime din venitul lunar, in cazul procedurii de executare silita prin poprirea contului.

Conform legii (Codul de procedura civila), din momentul popririi contului se retin toate sumele de bani existente in acesta, cu exceptia salariului sau pensiei din luna curenta sau altor tipuri de ajutoare sociale, pentru care limita maxima este o treime sau jumatate, daca exista mai multe datorii. (vedeti aici prevederile legale)

Daca banca v-a retinut toti banii din salariu, atunci se poate spune ca a comis un abuz si puteti face plangere in acest sens.

Va sfatuiesc sa va adresati ING cu o solicitare de a va elibera de urgenta restul sumei (doua treimi) din salariu si puteti sa cereti si compensatii pentru un eventual prejudiciu.

Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca.

Cu stima,
Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


8 + 5 =