Cum pot să scot mașina de sub sechestru?

ridicare sechestru masina

„Imi cer scuze că vă deranjez dar nu mai găsesc liniște in situația actuală.
Am avut un credit de nevoi personale, la un moment dat din cauza problemelor de sănătate cu fiul meu, care are un handicap grav nu am mai reușit sa plătim ratele, el având nevoie de terapie Aba zilnic. Am dus personal la executor următoarele documente,
-Certificat handicap grav
-Contract de la centrul de terapie
-Certificat de naștere pentru cel de al doilea copil
In cele din urmă dupa multe încercări, am reușit să ne luăm un angajament de plată cu banca să ne poată scoate mașina de sub sechestru sa putem circula cu ea.
De cel puțin 3 ori am încercat soluționarea litigiului, dar fără rezultat.
Mereu suntem mințiți și plimbați de la o poartă la cealaltă. Când am făcut împrumutului nu am știut că vom avea un copil cu handicap.
Există vreo modalitate legală să scoatem mașina de sub sechestru?
Am depus toate documentele necesare executorului, fără rezultat. Există vreo variantă legală de ridicare a sechestrului? Nici banca si nici executorul nu vor această variantă de mediere a litigiului. Mulțumesc!
Mulțumim!”

Raspuns

Stimate domn,

Pentru a scoate mașina de sub sechestru, în cazul refuzului executorului judecătoresc, trebuie să faceți această cerere către bancă.

Banca, în calitate de creditor, poate cere executorului fie anularea în întregime a executării silite, fie doar scoaterea mașinii de sub sechestru.

Banca ar putea face acest gest de bunăvoință dată fiind situația dumneavoastră familială grea și disponibilității de a încheia un acord de plată a datoriei.

Banca ar putea să vă ajute să plătiți creditul prin diminuarea dobânzii, anularea unor comisioane, scăderea datoriei.

Băncile și IFN-urile sunt obligate de lege să-și ajute clienții să plătescă creditele, înainte de a-i executa silit. Vedeți detalii, în acest articol.

În cazul în care banca refuză în continuare să vă ajute, vă sfătuiesc să apelați la CSALB, care vă poate ajuta, gratuit, să soluționați pe cale amiabilă litigiul cu banca.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la bancă, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu executarea silită.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamațiibănci.ro

Un comentariu la “Cum pot să scot mașina de sub sechestru?

1. Pingback: Dacă ți se pare că viața e grea… – Bancherul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 6