Firma de recuperare creante Top Factoring a cesionat dosarul meu de credit de la Raiffeisen. Ce mai pot face acum?

Am primit azi un mesaj de la o firma de recuperare, Top Factoring, ca au cesionat dosarul meu de la Raiffeisen (mentionez ca am intarzieri mari la banca). Ce mai pot face acum?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Atunci cand bancile nu mai au sperante ca pot recupera datoriile restante de la clientii carora le-a acordat credite, cesioneaza dosarele de credit catre firmele de recuperare creante.

Din acest moment, clientii bancii nu mai pot face nimic in relatia cu banca, ci doar cu firma de recuperare creante.
Intrucat nu exista o lege care sa reglementeze specific relatia firmelor de recuperare creante cu fostii clienti ai bancilor, fiecare firma are propriile reguli, ele putand apela la recuperarea pe cale amiabila a datoriilor, in mai multe transe, prin angajamente de plata, sau sa recurga la executarea silita, inclusiv poprirea salariului si conturilor bancare.

Exista o asociatie a firmelor de recuperare creante (Asociatia de Management al Creantelor Comerciale – AMCC), din care face parte si Top Factoring, care are un cod de conduita cu privire la procedura de recuperare a datoriilor, iar in cazul in care o firma de recuperare nu respecta respectivul cod, asociatia ia masuri impotriva acesteia.

Am transmis problema dumneavoastra firmei de recuperare Top Factoring, care este membra in Asociatia de Management al Creantelor Comerciale – AMCC, iar raspunsul reprezentantilor acesteia este urmatorul:

“Va rugam sa ii transmiteti debitorului in cauza sa ia legatura cu noi pentru a discuta despre posibilitatea de lichidare a datoriei.

Ne dorim sa fim cat mai aproape de debitori si astfel initial ii informam de cesiunea cazului si ulterior facem tot posibilul sa luam legatura cu ei pentru a gasi modalitati de plata optime pentru ambele parti.

Mai jos aveti datele noastre de contact:

Str. Tudor Arghezi nr. 21, etaj 5, Bucuresti, Sector 2
Telefon CallCenter: (+40) 21 365 34 34
Telefon (Receptie): (+40) 21 301 29 25
Fax: (+40) 21 301 29 29
E-mail: office@topfactoring.ro”

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

3 raspunsuri la “Firma de recuperare creante Top Factoring a cesionat dosarul meu de credit de la Raiffeisen. Ce mai pot face acum?

 1. efteme anisoara

  Buna ziua,
  Am probleme cu Top factoring in ceea ce priveste o datorie in jur de 3700 la BRD. Am ajuns in aceasta situatie deoarece de la firma unde lucram SC General Concept Calarasi, 8 luni nu am primit nici un salariu (2014) si am fost nevoita se recurg la o pensionare anticipata de 500 ron. Nu aveam din ce trai! Am trecut prin perioade foarte grele si m-am imbolnavit grav, am facut o depresie. Sunt singura, nu ma ajuta nimeni. Nu am nici locuinta. Cei de la Top factoring ma streseaza mereu cu telefoane si mesaje ca voi fi executata silit. Nu pot sa ma angajez intr-o rezolvare amiabila deoarece nu am din ce plati. Aceasta situatie imi agraveaza si mai mult boala. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti? Daca imi ia si aceasta pensie inseamna ca trebuie se mor!

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Nu trebuie sa va temeti ca ramaneti fara pensie, pentru ca legea nu permite acest lucru, iar amenintarile celor de la Top Factoring sunt nejustificate.

   Codul de procedura civila interzice executarea silita in cazul persoanelor care au venituri mici.

   Astfel, conform art.729 din Codul de procedura civala, “veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

   Cum salariul minim net pe economie este in jur de 1.000 de lei (1.065 lei), poprirea se poate pune doar pe sumele de bani de peste 500 de lei.

   Asadar, dumneavoastra nu vi se poate lua pensia.

   Va rog sa reveniti la mine daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei dumneavoastra.

   Cu stima,

   Vasile Coman
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


9 + 5 =