Iti raspunde Vasile Coman, jurnalist la Bancherul.ro Adauga intrebarea ta

„Am luat în 2023 un credit in valoare de 2000 de lei de la credius nu am plătit rata iar penalitățile au fost 8000 de lei în total trebuie sa rambursez 10000 lei am plătit lunar 500 sau 800 în funcție de cum am avut posibilitatea acum mai am de rambursat in jur de 6000 lei sunt in indemnizație creștere copil mi se poate ridica poprirea dacă mă angajez că plătesc lunar 500 de lei oare pot face ceva în privința asta sa nu plătesc acele penalități de 8000 lei deja am plătit dublul sumei care am luat.”, întreabă o cititoare.
Stimată doamnă,
Dacă ați plătit dublul sumei împrumutate de la Credius, puteți cere acestui IFN să vă închidă creditul și să anuleze restul datoriilor, pentru a vi se ridica poprirea.
IFN-urile nu au voie legal să ceară de la clienți mai mult decât dublul sumei împrumutate, prevede Legea nr. 243 din 2024 privind plafonarea dobânzilor la creditele IFN-urilor. Vedeți detalii, în acest articol:
Așadar, sfatul meu este să trimiteți la Credius o cerere închidere a creditului și de ridicare a popririi, conform Legii 243/2014.
Reveniți vă rog cu răspunsul primit de la Credius, pentru a vă ajuta să rezolvați problema datoriilor la credit.
Cu stimă,
Vasile Pop Coman