Am fost inselat prin metoda bitcoin Moonpay. Mai pot recupera suma depusa?

moonpay teapa inselatorie criptomonede

„Bună ziua am fost inselat prin metoda bitcoin mon pay oare mai pot recupera suma depusa ete vorba de 500 de ron. Va mulțumesc frumos pentru înțelegere și va doresc o zi buna.”


Raspuns

Stimate domn,

Intr-adevar, prin intermediul platformei Moonpay, de cumparare si vanzare de criptomonede, precum Bitcoin, au loc multe inselaciuni (scams) initiate de asa-zisi brokeri.

Acestia spun ca reprezinta platforme de criptomonede precum Moonpay sau Edge, dar in realitate determina oamenii sa-i depuna banii in aplicatii false sau portofele electronice, care seamana cu cele originale.

Moonpay.com are o proasta reputatia in privinta inselatoriilor cu criptomonede, de aceea nu va sfatuiesc sa investiti bani prin intermediul acestei platforme.

De altfel, sfatul meu este sa nu mai cumparati niciodata criptomonede, pentru ca exista un mare risc sa va pierdeti banii, chiar daca nu este vorba de o inselatorie.

Trebuie sa stiti ca nicio platforma de investii in criptomonede, nici macar Revolut, nu este autorizata in Romania, iar banii investiti in acestea nu sunt garantati, ceea ce inseamna ca nu veti putea fi despagubit, daca se intampla ceva.

Singura sansa de va recupera banii sunt printr-o plangere la Politie, pe site-ul Politiei Romane, la acest link, pentru infractiunea de inselatorie, cu speranta ca ofiterii de la fraude informatice vor gasi hotii si vor putea recupera de la ei banii depusi de dumneavoastra.

Trebuie sa faceti o reclamatie privind frauda online si la banca prin care ati facut platile catre platforma de investitii in criptomonede Moonpay.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la banca si de la Politie la reclamatia privind frauda online prin Moonpay.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

7 raspunsuri la “Am fost inselat prin metoda bitcoin Moonpay. Mai pot recupera suma depusa?

     1. m

      Am depus banii online din contul din aplicația mea al băncii cec bank am fost păcălit ca dacă depun 500 de ron o sa primesc 5000 înapoi dacă cumpăr bitcoin prin metoda mon pay după care persoana pe numele ei Pauline ing a zis ca fac tranzacția după care mi a zis ca îs prea putini bani și sa mai depun încă 500 atunci mi am dat seama ca ceva este în neregula după care am cerut sa mi dea banii înapoi iar ea m a blocat pe Facebook de aceea am apelat la dumneavoastră

      Reply
      1. Vasile Coman Post author

       Trebuie sa faceti si la banca o reclamatie (refuz de plata) pentru anularea acelei plati si rambursarea banilor, dat fiind ca este vorba de o frauda online.

       Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = 6