Am investit in cripto pe platforma Lion Trust 4800 eur si nu-i mai pot recupera. Ce e de facut?

lion trust platforma

„Buna ziua.Am investit in cripto pe platforma lion trust 4800 eur dupa tranzactii
au rezultat circa 16000$.Mi sa cerut impozit 20% care l am platit 3250eur.In blochcain s au blocat si am platit 1650.Acum mai cer alti 2650.Ce este de facut cu acesti excroci ?”


Raspuns

Stimate domn,

Platforma Lion Trust de investitii in criptomonede, pecum bitcoin, este o inselatorie (scam), careia i-au cazut capcana mai multe persoane care au fost amagite cu promisiuni de castiguri mari.

Schema de inselatorie este urmatoarea: esti contactat pe retelele sociale de asa-zisi brokeri de investitii in criptomonede, care te conving sa transferi in diverse platforme sau portofele digitale sume de bani, pentru a obtine castiguri foarte mari.

Insa odata transferati banii, incepe santajul: ba ca trebuie sa achiti un impozit, ba cine stie ce taxe, inclusiv de deblocare a banilor sau de transfer. Oamenii disperati ca-si pierd banii investiti initial mai platesc si astfel de taxe, care sunt bani aruncati in vant.

Asadar, sfatul meu este sa nu le mai dati niciun bani acestor hoti si sa-i raportati la Politie si la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Plangerea la Politie o puteti face pe site-ul Politiei Romane, la acest link:  https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

De asemenea, faceti o sesizare si la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutia responsabila de investitiile financare nebancare din Romania, la adresa de email: Entitati.Neautorizate@asfromania.ro

Atentie la firmele de investitii straine, necunoscute!

Nu va sfatuiesc sa va investiti banii in site-uri necunoscute, care nu va ofera incredere si siguranta, mai ales cand este vorba de criptomonede (bitcoin) sau NFT, care sunt foarte riscante.

Si mai ales nu va sfatuiesc sa alegeti site-uri care nu sunt specializate in investitii financiare si implicit nu sunt autorizate de institutiile competente, precum Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), cum sunt firmele de brokeraj (Tradeville, Admiral Markets, BT Capital Advisers, Prime Transactions etc.)

Platforma in care ati investit dumneavoastra, Lion Trust, cu siguranta nu este autorizata de ASF.

„Entitatea Rame Partners LLC (TRUST LION – https://trustlion.pro) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare”, conform listei cu entitatile de investitii neautorizate, publicata de ASF.

Conform informatiilor publicate de ASF (vezi foto mai jos), un semnal de alarma in cazul unui site de investitii este „lipsa prezentei fizice a entitatii”.

„Lipsa modalitatii de compensare a investitorilor” este un alt semnal de alarma pe care il putem identifica pe un site de investitii.

Conditionarea investitiilor intr-o aplicatie necunoscuta, cum a fost cazul dumneavoastra, a reprezentat mijlocul de inselatorie cu criptomonede.

Avertisment ASF firme neautorizate

Sfatul ASF:

„Într-o astfel de situație, vă adresăm rugămintea de a contacta rapid Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., utilizând Formularul tip II și adresa de e-mail Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.
Dacă, după verificările recomandate anterior, nu ați obținut informații clare și complete privind entitatea care v-a contactat sau pe care intenționați sa o contactați, nu vă grăbiți să investiți bani prin acea platformă de tranzacționare online. Dacă totul sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că vă aflați în fata unei înșelătorii (”Investment scams”)!

A.S.F. menționează că utilizarea unei entității neautorizate, nu vă da dreptul la despăgubiri prin Sistemul/Fondul de Compensare din România, așa că este puțin probabil să vă recuperați o parte din bani dacă lucrurile merg prost.” (Sursa: ASFRomania.ro)

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite la reclamatiile trimise la ASF si Politie.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = 10