Banca mi-a blocat cardul de credit din cauza unei popriri. Au voie sa faca asta?

Buna ziua. Azi m-am trezit ca nu-mi pot folosi cardul de credit deoarece este blocat. Am sunat la banca si au zis ca din cauza unei popriri mai vechi si ca de la 1 feb 2015 s-a schimbat ceva regulament care-i obliga sa-mi blocheze si cardul de credit.
De azi vara cand s-a instaurat poprirea mi-au blocat doar contul curent. Este legal sa faca asta? Pe baza carei legi si articole de lege pot face asta si de cand e in vigoare?


Raspuns

Stimate domn,
M-am interesat si eu la o banca si am aflat ca intr-adevar se poate pune poprie pe orice cont, asadar si pe un card de credit. Modul in care se debiteaza (se iau) banii din conturile poprite se stabileste de catre executorul judecatoresc (sau de ANAF), in functie de banca la care sunt conturile si care creditor are prioritate, conform inregistrarilor de la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM).

Va rog sa reveniti cu detalii daca doriti sa va ajut in rezolvarea acestei probleme.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

5 raspunsuri la “Banca mi-a blocat cardul de credit din cauza unei popriri. Au voie sa faca asta?

  1. Flav

    Si eu ma confrunt cu acceasi problema. Dupa vreo 10 zile de la plata facuta pe cont m-am trezit cu un sms ca am restanta la plata ratei, desi platisem. Vorbesc cu o gagica de la Call Center si-mi zice ca banii sunt blocati si daca in zece zile nu aduc o adresa de sistare totii banii virati de mine se duc spre poprire. BEJ-ul nu vrea sa-mi deblocheze contul pe motiv ca nu vrea cel care a cerut poprirea , se eschiveaza sub diverse pretexte desi le-am demonstrat cu acte ca fac un abuz si ca pana la urma cu restul de 2/3 din salariu fac ce vreau, veniturile mele sunt doar din salarii. Eu am facut contestatie la executare si pana se rezolva litigiul cum platesc ca nu prea inteleg?!
    Le-am adus adeverinta de la serviciu din care reiese ca angajatorul imi opreste deja 1/3 din venit, le-am pus la dispozitie contul de salariu din care s-au virat banii pe cardul de credit , pentru a demonstra ca eu platesc din contul unde primesc salariu. Chiar nu pot sa inteleg, ce interes au. Mentionez ca mai am la o alta banca acest tip de card si nu am absolut nici o problema la plata ratelor, intr-adevar nu pot sa-l folosesc pana la ridicarea popririi, dar pot sa-mi platesc ratele.
    La toate bancile unde am conturi am rezolvat, doar Credit Europe Bank , nu. Cum la altii se poate si la altii nu. Banuiesc ca unii nu respecata legea! In opinia mea fac intentionat sa poate sa-ti declare creditul scadent anticipat sa te poata popri si ei, desi in cazul de fata nu am avut de-a lungul timpului nici o restanta la ei si zero intarzieri.

    Mai jos aveti raspunsul oferit de banca.

    Stimate Domnule

    Dumneavoastra beneficiati de un card de credit Avantaj, MasterCard Standard RON, emis de Credit Europe Bank (Romania) S.A. in baza contractului nr. din data de , limita aprobata fiind in valoare de RON.

    Ca urmare a adresei de infiintare a popririi din data de , in dosarul de executare nr. , emisa de catre B.E.J. , in calitate de tert poprit, a procedat la infiintarea popririi asupra contului dumneavoastra in conformitate cu prevederile legale in materie de poprire.
    Pentru deblocarea contului si rambursarea sumelor datorate Bancii provenite din utilizarea limitei de credit a cardului Avantaj este necesar sa prezentati Bancii o adresa de sistare sau suspendare a popririi din partea executorului sau o sentinta emisa de instanta de judecata prin care sa se dispuna suspendarea popririi.

    Precizam ca pana la prezentarea unei astfel de adrese, in conformitate cu legislatia in vigoare, sumele depuse in contul dumneavoastra vor fi virate catre poprire.

    De asemenea, va aducem la cunostinta ca restantele inregistrate la plata cardurilor de credit sunt raportate la Biroul de Credit, suma restanta fiind actualizata zilnic cu valoarea penalitatilor calculate pentru fiecare zi de intarziere.

    Reply
  2. iulian

    bun…. deci pun poprire si pe cardul de credit.. sunt curios atunci cand eu merg sa imi depun pe cardul de credit suma minima pt descoperirea de card cine ia banii? pentru ca banii sunt ai bancii nu ai mei! poate anaf sa ia banii bancii pe care eu i am depus ca suma minima? si daca da… atunci banca cum isi va recupera banii de la mine pt ca si in cazul in care se ajunge in instanta eu am dovezi ( chitante ) ca am depus suma minima care ma obliga contractul cu banca! deci cred eu ca subcuntul cardului de credit nu prea este legal si nici normal sa il blocheze

    Reply
  3. Lita monica

    Buna ziua,
    Legat de acelasi subiect, daca s-a stabilit poprirea de 1/3 din veniturile salariale de catre angajator de ce se mai blocheaza accesul la contul cartii de credit neputand face operatiuni la bancomat ? De ce ma obliga banca sa-mi ridic drepturile salariale doar de la ghiseu suportand costul comisionului de retragere in valoare de 15 lei? Suma lunara pe care o depun pe cartea de credit o fac tot din venitul salarial deci banii disponibili pe card nu ar trebui considerati alte venituri!!!!
    Multumesc.

    Reply
    1. admin Post author

      Pentru ca bancile spun ca in cont se pot incasa bani din orice surse, iar daca nu sunt din salariu, trebuie retinuti inainte de a fi scosi de pe card de catre client.

      Reply
      1. Liță Monica

        Ce parere aveti despre faptul ca creditoarea Kruk refuza sa ridice poprirea partiala exclusiv achitarii sumelor datorate cf contractului de credit incheiat intre mine si banca? Din cauza acestui refuz, sunt considerata restantiera de catre banca, la care se adauga dobanzile de intarziere, dobânzi pe care tot eu le suport, cu toate că eu îmi achit lunar suma datorata cf extrasului de cont.De ce banca nu găsește soluții pentru clientii ei? Credeți că ar trebui să mă adresez ANPC ? Mulțumesc.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = 24