BCR vrea sa-mi blocheze toti banii de pe cardul de salariu, pe care imi intra alocatia si indemnizatia pentru copil. E corect?

An avut un card de cumparaturi la BCR, figurez cu restanta de 1 an si acum vor sa imi blocheze sumele de bani de pe cardul de salar (momentan sunt in maternitate si pe acel card imi intra alocatia copilului si indemnizatia de crestere copil) vor sa imi opreasca toata suma de 800 de lei. Intrebarea mea: este corect? Ei spun k nu e vorba de o proprire ci doar imi retin toate sumele pana se termina datoria. Ce pot face sa nu raman fara nici un ban?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Din moment ce alocatia si indemnizatia pentru copil nu pot fi retinute nici macar in cadrul actiunii de executare silita prin poprire, atunci este firesc ca aceste venituri sa nu fie retinute nici de banca, in contul datoriei pe care o aveti.

De aceea, luati legatura imediat cu banca pentru a lamuri problema si a gasi o solutie pentru a nu va opri alocatia copilului. Pentru asta ar trebui sa trimiteti bancii dovada ca banii respectivi reprezinta alocatia si indemmnizatia pentru copil.

Daca nu ajungeti la o intelegere cu banca, va rog sa reveniti pentru a cere bancii ajutorul in rezolvarea problemei.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Mai jos aveti extrasul din Codul Civil cu privire la procedura popririi.

ART. 728 din noul Cod de procedura civila
Limitele urmaririi veniturilor banesti

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Vedeti aici mai multe detalii despre procedura popririi conturilor bancare

Un comentariu la “BCR vrea sa-mi blocheze toti banii de pe cardul de salariu, pe care imi intra alocatia si indemnizatia pentru copil. E corect?

  1. Ady

    Si eu sunt de acceasi parere cu banca. Verificati daca intr-adevar s-a ajuns la faza de executare silita. Dezavantajul faptului ca aveti credit la aceeasi banca la care va incasati salarii, alocatii, etc este ca aproape toate bancile au stipulat in termenii si conditiile lor ca pot compensa orice datorie cu orice suma existenta in orice cont la aceeasi banca, indiferent de provenienta banilor (salarii, alocatii, indemnizatii, etc). In acest caz nu se aplica regulile referitoare la executarea silita pentru ca … nu avem o executare silita.

    Reply

Lasa un comentariu


9 + 2 =