Cat ar dura un transfer urgent în € din BT în Raiffaisen?

„Bună seara
Vreau să fac un transfer urgent în € din BT în Raiffaisen cat ar dura ?
Vă mulțumesc”


Raspuns

Stimate domn,

Un transfer in euro, procesat de Banca Transilvania in regim de urgenta, catre banca Raiffeisen sau alta banca, dureaza maxim o zi, mai precis banii ajung in aceeasi zi in care s-a facut operatiunea.

Conform documentului „Termene limită de primire a instrucţiunilor clienţilor” publicat de Banca Transilvania, un ordin de plata in valuta (euro, USA sau GBP), precum si in lei, initiat la ghiseul bancii pana in ora 15 sau online pana in ora 16, va fi creditat, adica va ajunge in banca beneficiarului in aceeasi zi.

Comisionul de procesare și comunicare în regim de urgenţă a efectuării plăţilor în valută este 25 de euro/plata.

In cazul unui transfer in euro standard, tip SEPA, banii ajung în maxim 48 de ore (2 zile lucrătoare). Dacă transferul este făcut în altă valută sau în afara zonei SEPA, banii vor ajunge în 3-5 zile lucrătoare.

Prin Banca Transilvania se pot face si plati instant in euro, care ajung in contul altei banci in cateva secunde. Conditia este ca si banca destinatara din zona SEPA, catre care sunt trimisi banii, sa accepte plati instant in euro, de tip TIPS (Target Instant Payment Settlement). In prezent, in Romania doar Banca Transilvania proceseaza astfel de plati instant in euro.

Va rog sa reveniti la mine, daca sunt probleme cu transferul in euro.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = 8