Cati bani mi se pot opri din salariu pentru doua popriri, la serviciu si la banca?

Am doua popriri in valoare de 6267,29ron. Pana la data de 09.09.2015 mi s a retinut de catre firma suma de 4200ron. La ultima incasare a salariului (09.09.2015) insa si banca la care imi incasez salariul mi-a retinut jumatate din jumatatea ramasa din salariu dupa retinerea facuta de firma.

Cf procedurii nu se poate retine mai mult de 50% din salariu pt doua popriri. Am doua intrebari:

1. Procedura poate fi interpretata in asa fel incat sa mi se poata opri 75% din salariu?

2. In acest moment mai am de plata aproximativ 2000 ron, reprezentand mai putin decat suma oricarei popriri din cele doua. Se considera ca am doua popriri pana la achitarea sumei cumulate a celor doua, sau din momentul in care am achitata o poprire se considera ca mai am o singura poprire si se opreste doar 30% din salariu? Multumesc anticipat


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Prevederile Codului de procedura civila sunt clare: pentru doua sau mai multe datorii, se poate retine maxim jumatate din salariu. Iar in cazul in care o datorie a fost achitata, atunci a mai ramas o singura datorie, iar suma maxima ce se poate retine din salariu in acest caz este maxim o treime (33%).

Va sfatuiesc, de aceea, sa solicitati bancii si executorului judecatoresc sa respecte legea, in cazul in care vi s-a retinut mai mult decat trebuia, respectiv 75% din salariu, cum spuneti.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


3 × = 3