Ce fac daca nu pot plati creditul la Hora Credit?

„Bună seara. Acum 3 luni am accesat un credit de la cei de la Hora credit. O mai făcusem și în trecut dar n am avut probleme cu plata lor. Acum la un credit de 2000 RON nu am putut face plata luna următoare din motive financiare. În 2 luni creditul ajunsese la aproximativ 5000.

M au sunat de câteva ori și le-am spus ca eu nu pot face plata acestei sume exagerate la care nici nu m am gândit ca va ajunge. Îmi cereau sa fac plăti parțiale de 1000 de RON pe luna dar asta însemna că luna viitoare ajungeam la aceiași suma. Acum 3, 4 zile am primit mesaj ca s a demarat procedura de executare silita….
Cred ca în prezent, la 3 luni de la accesarea creditului suma totala a ajuns la 7000.Ce pot face?”


Raspuns

Stimate domn,

Hora Credit, precum si alte IFN-uri, aplica dobanzi exagerat de ridicate pentru credite, in jurul a 2% PE ZI, nu pe an, cum impune legea.

In acest fel se ajunge la supraindatorarea restantierilor, ca in cazul dumneavoastra, dobanzile penalizatoare putand sa depaseasca semnificativ valoarea imprumutului, ceea ce este interzis de OUG 50: „În toate cazurile, cuantumul dobânzilor penalizatoare nu trebuie să depășească principalul restant”.

IFN-urile sunt obligate de lege sa va ajute sa achitati datoriile, daca ati ajuns supraindatorat din cauza dobanzilor uriase aferente acestor imprumuturi.

Iata ce spune articolul 39 din OUG 50/2010 privind contractele de credit, pe care IFN-urile trebuie sa o respecte:

În cazul imposibilității consumatorilor de a accepta majorarea dobânzii, creditorul nu are dreptul să denunțe unilateral sau să rezilieze contractul. Creditorul trebuie să facă o propunere, transmisă în scris, de reeșalonare sau de refinanțare a creditului, în raport cu veniturile actuale ale consumatorului.

OUG 50/2010

Printre solutiile pe care IFN-urile vi le pot oferi, prin reesalonarea sau refinantarea creditului, se afla urmatoarele:

 • reducerea dobanzii si/sau a comisioanelor la credit;
 • modificarea (prelungirea) perioadei de creditare, cu anularea aplicarii dobanzilor;

In concluzie, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Hora Credit, prin e-mail, la adresa: info@horacredit.ro, in care sa solicitati gasirea unei solutii pentru achitarea restantelor, dupa care reveniti la mine cu rapunsul primit de la acest IFN.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

4 raspunsuri la “Ce fac daca nu pot plati creditul la Hora Credit?

 1. David Sorina

  Buna seara, am luat doua credite de la Hora, și având nevoie de bani, l am luat și pe al treilea. Cele doua contractate anterior, au fost rambursate integral, în termen scurt. Acum, datorita graficului de rambursare exagerat fata de promisiunile anterioare, nu pot rambursa sumele enorme cerute ptr un credit de 2600 de lei. Într o luna, mi se cere o suma ce este aproape de valoarea creditului. Ce pot face? Mai ales ca la primul credit, oferta suna la modul ca primul credit este ptr primele 30 de zile, cu dobânda zero. Ceea ce nu a fost și reala. Au trecut la executarea unei sume ce depășește valoarea creditului, după o luna și ceva, timp în care mi au recomandat sa plătesc 100 de lei, ca să vadă Intenția de plata. Ceea ce am și făcut. Ce pot face? Graficul de rambursare l am primit după semnare. Va mulțumesc.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Trebuie sa faceti o reclamatie la Hora Credit, prin email la adresa info@horacredit.ro, cu privire la faptul ca primul credit nu a fost cu dobanda de 0% in primele 30 de zile.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatie primit de la Hora Credit.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = 0