Ce pot sa fac daca nu mai pot plati creditul?

Salut, am luat un imprumut de 630 se lei de la Hora Credit (ifn) si nu mai lucrez nicaieri momentan, nu am nici un venit, stau cu chirie. Ce pot face in cazul asta? va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca nu mai puteti plati creditul luat de la Hora Credit, din cauza faptului ca nu mai aveti loc de munca, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa luati legatura cu Hora Credit, pentru a-i anunta de aceasta problema si gasirea unei solutii pentru rezolvarea acesteia.

Legile pentru protectia consumatorilor de produse financiare (precum creditele) impun bancilor si IFN-urilor, precum Hora Credit, sa ofere clientilor lor solutii de evitare a restantelor la credite sau executarile silite.

Masurile pe care le pot oferi bancile si IFN-urile consumatorilor sunt urmatoarele: amanarea platii ratei pe perioada in care sunteti in somaj sau aveti alte dificultati financiare, diminuarea valorii ratei, reducerea dobanzii sau a comisioanelor, ajustarea datoriei de achitat.

Trebuie sa stiti ca exista si institutii care-i ajuta gratuit pe consumatorii care au astfel de probleme cu bancile si IFN-urile, precum CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar), la care va recomand sa apelati daca nu reusiti sa rezolvati problema cu Hora Credit.

Va rog sa reveniti la mine dupa ce primiti raspuns de la Hora Credit la solicitarea dumneavoastra, sau daca nu primiti raspuns, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 09 Jan, 2021

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + 6 =