Ce sa fac daca sunt abordata pe Telegram pentru o investitie?

platforma TradeToWinFX telegram

„Bună ziua,am fost abordată zilele astea de o persoană de pe telegram Alexandra Andreescu care mă tot întreabă când fac rost de bani pentru a începe tranzacția și cred că este scam dar chiar nu știu ce să fac.Menționez că nu i-am dat încă niciun ban.”


Raspuns

Stimata doamna,

Sfatul meu este sa nu raspundeti solicitarilor venite de la persoane necunoscute pe retele sociale precum Telegram, din simpul motiv ca toate sunt inselatorii (scam).

Trebuie sa stiti ca aceste persoane sunt niste impostori, cu nume false, care se prezinta drept brokeri sau consultanti de investitii ale unor firme cunoscute si au metode convingatoare de va face sa le trimiteti bani, cu promisiunea unor castiguri foarte mari (vezi exemplul din fotografie).

In realitate, banii pe care-i trimiteti nu ajung in actiuni sau portofele cu criptomonede, ci in conturile escrocilor, iar apoi este greu, daca nu imposibil sa-i mai recuperati.

De aceea, va recomand sa reclamati aceste persoane la Politie, pentru tentativa de inselatorie, prin completarea formularului online de pe site-ul Politiei, de la acest link.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Politie.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = 14