Ce trebuie sa fac daca am primit un plic cu o notificare de la B2 Holding – Debt Collection Agency?

Am primit o notificare de la firma de recuperare B2 Holding, a carei reprezentanta in Romania este Debt Collection Agency, pentru neplata unui credit. Ce pot sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Debt Collection Agency

Debt Collection Agency


Stimata doamna,

In primul rand, luati legatura cu firma de recuperare Debt Collection Agency, care este o subsidiara a grupului norvegian cu sediul in Oslo, B2 Holding, la numarul de telefon: 03 744 60006 sau prin e-mail la adresa: office@collectionagency.ro.

Solicitati reprezentantilor firmei care este situatia datoriilor dumneavoastra, de ce au fost transferate de la banca, ce comisioane se aplica si cum s-a calculat restanta, pentru a vedea daca nu cumva s-a comis un abuz de catre banca sau de catre firma de recuperare, precum aplicarea unor comisioane de penalizare exagerate.

Legea obliga bancile si firmele de recuperare sa va ofere toate informatiile aferente creditului si datoriilor pe care le aveti.

Firmele de recuperare creante si bancile pot cere in prezent o dobanda penalizatoare de cel mult 2%.

Ordonanţa de urgenţă nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, in vigoare de la 30.09.2016, prevede urmatoarele, la articolul 55: “Dupa declararea scandentei anticipate, se poate percepe doar o dobanda penalizatoare calculata pe baza de procent fix si care nu poate fi mai mare de doua puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii contractuale…Pe parcursul procedurii de executare silita se interzice perceperea dobanzilor si a dobanzilor penalizatoare.” (Vezi aici detalii)

In vederea achitarii datoriilor, stabiliti impreuna cu firma de recuperare un plan de rambursare a acestora in mai multe rate, in functie de veniturile disponibile.

Va rog sa reveniti sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema sau daca mai aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,

Vasile Coman

Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

2 raspunsuri la “Ce trebuie sa fac daca am primit un plic cu o notificare de la B2 Holding – Debt Collection Agency?

 1. Mihalache cristina

  Buna ziua am facut un imprumut la provident.dupa ceva timp nu am mai putut achita si m au dat la firma de recuperare debt collection agency srl.am primit o notificare.am sunat la ei si mi au dat termen 5luni sa platessc cate 2000ron pe luna.mentionez ca nu pot plati lunar atat iar ei nu inteleg.cum sa fac?am mai citit si pe net si nu e chiar asa cum spun ei.sant mii de oameni care nu au putut recupera nimic.sa le depun cat am?

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Sfatul meu sa a platiti lunar atat cat va permiteti, avand in vedere ca suma de 2.000 de lei lunar este destul de mare, probabil, raportat la salariul dumneavoastra.

   Trebuie sa stiti ca in cazul executarii silite prin poprirea salariului, legea, respectiv Codul de procedura civila, prevede ca se poate retine din salariu maxim o treime (33%) pentru plata datoriei. De exemplu, daca aveti un salariu de 1.000 de lei, se poate opri cel mult 330 de lei.

   Eu va recomand sa incercati sa platiti lunar mai mult de o treime din salariu, pentru a putea sa va achitati mai repede datoriile.

   Va rog sa reveniti la mine daca doriti alte sfaturi sau aveti probleme in continuare cu firma de recuperare.

   Cu stima,
   Vasile Coman
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


+ 3 = 4