Ce trebuie sa fac daca SVS Austria m-a anuntat ca am de platit asigurarea?

„Buna ziua .Am fost executată silit de Anaf in Rominia ,si am platit suma de 7 mii euro ( am muncit si eu in domeniul ingrijire batrini .).
Acum ieri mia venit de la svs.ca trebuie sa platesc 76 mii euro ). Din cele de la svs .au stiut ca eu am plătit la Anaf suma de 7 mii euro .
Va rog frumos sa ma ajutati .”


Raspuns

Stimata doamna,

Probabil ca ati primit scrisoarea de la SVS Austria pentru plata asigurarii sociale intrucat ANAF-ul nu a transmis confirmarea ca ati fost deja executata silit pentru aceasta datorie si vi s-au luat banii din cont.

Pentru rezolvarea problemei, trebuie sa luati legatura cu SVS Austria, prin telefon la numarul 050 808 9008 si prin email (ombudsstelle@svs.at), persoana de contact Christian Göbl.

Baza minima de calcul a contribuției SVS, este 5730,10 euro. Acesta este venitul minim net, pentru care trebuie platite sume minime la SVS de 468,96 de euro pe trimestru.

In primii 3 ani de funcționare a Gewerbe, plățile către SVS se vor calcula în baza minimă de calcul, iar după 3 ani se vor calcula în funcție de venitul net declarat.

Calcul real al contribuțiilor SVS se face în baza Venitului net declarat, de aici rezultă obligativitatea Declarației de venit (Steuererklärung).

Va rog sa reveniti, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu asigurarea sociala din Austria.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = 32