Cum pot sa recuperez banii investiti in criptomonede?

„Buna ziua am și eu o problema am fac abordat zile de cineva pe Facebook pentru o obține un profit imens , am primit un link pe telegram,dar se pare că este o înșelătorie am investit in criptomonede 3000 de euro , s-ar mai putea recupera suma de bani investita.”


Raspuns

Stimate domn,

Cu siguranta ca este vorba de o inselatorie in cazul dumneavoastra, intrucat este vorba de o metoda des intalnita in astfel de cazuri.

Reteta inselatoriei cu criptomonede este urmatoarea: oamenii sunt abordati pe retelele sociale (Facebook, Whatsapp, Telegram etc.) de asa-zisi consultanti financiari sau brokeri, de fapt sunt niste escroci care se erijeaza in reprezentanti ai unor platforme de investitii cunoscute in domeniul criptomonedelor sau a investitiilor financiare, precum Blockchain sau Coinbase.

Escrocii reusesc sa atraga atentia oamenilor promitandu-le castiguri foarte mari, intr-un timp scurt, ceea ce este imposibil.

Acestia trimit linkuri catre site-uri care emita platforme de investitii in criptomonede, unde oamenilor le sunt furate datele personale sau chiar cele ale cardurilor, sau pur si simplu sunt pacaliti sa faca transferuri de bani care ajung in conturile personale ale hotilor, nu in portofelele electronice de criptomonede.

In astfel de cazuri, singura solutie pentru recuperarea banilor este printr-o plangere la Politie, pentru infractiunea de inselaciune, prin completarea formularului online de la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

De asemenea, trebuie sa faceti o reclamatie si la banca prin care ati facut transferurile pentru cumpararea de criptomonede.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Politie si de la banca, pentru a va ajuta sa rezolvati problema inselatoriei cu criptomonede.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = 5