Cum scap de executarea silita daca sunt girant?

„Am girat un prieten acum aprx.6 ani.N a mai plătit și mi au pus de la car judetean porprire mie pe salariu și mai apoi pe indemnizație pana anul trecut in Iunie .De anul trecut din Iunie n am mai plătit.

Am promit o somație de la executorul judecătoresc și atât.N am bunuri pe numele meu și nici angajata nu sunt .Ce pot sa fac sa scap de aceasta situație .Nenorocitul ăla este in strainatate bine mersi și eu platesc pentru el ? Va rog sa ma sfătuiți?”


Raspuns

Stimata doamna,

Solutia in cazul dumneavoastra este sa trimiteti executorului judecatoresc o solicitare privind executarea silita a principalului debitor al creditului, pentru ca acesta trebuie urmarit in primul rand, abia apoi girantul.

Iata prevederile Codului de procedura civila cu privire la giranti (codebitori):

Articolul 1.447
Drepturile creditorului
(1) Creditorul poate cere plata oricăruia dintre debitorii solidari, fără ca acesta să îi poată opune beneficiul de diviziune.
(2) Urmărirea pornită contra unuia dintre debitorii solidari nu îl împiedică pe creditor să se îndrepte împotriva celorlalţi codebitori. Debitorul urmărit poate însă cere introducerea în cauză a celorlalţi codebitori.

Codul de procedura civila

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la executorul judecatoresc, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = 1