Este legal ca banca sa cesioneze creditul la Kruk fara a fi anuntat?

Am un credit de consum 2010-2017, iar in 2014 am fost dat afara de la locul de munca ilegal drept pentru care ma judec cu angajatorul. Din 2014 nu am mai fost angajat si nu am reusit sa mai achit ratele. Banca a cesionat creditul la Kruk, fara a fi anuntat. Este legal? Am gasit in contractu de credit si anumite clauze ilegale, clauza administrare cont, dobanda retragere si multe altele. CE POT FACE IN ACEST CAZ?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

In primul rand, va sfatuiesc sa luati legatura cu banca pentru a-i expune aceste probleme si a afla care este pozitia acesteia. De exemplu, este posibil ca banca sa va fi trimis instiintari cu privire la cesiunea creditului catre Kruk, dar acestea nu au ajuns la dumneavoastra din diverse motive, precum lipsa unei adrese postale valide.

Daca banca nu poate dovedi ca v-a anuntat, cum trebuie procedat legal, atunci puteti sa o trageti la raspundere, inclusiv prin intermediul justitiei.

In privinta clauzelor abuzive, va sfatuiesc sa negociati mai intai cu banca o solutie amiabila, precum renuntarea la respectivele clauze si rambursarea sumelor pe care le-ati platit anterior, iar daca banca nu doreste sa ajunga la o intelegere cu dumneavoastra, aveti alternativa Protectiei Consumatorilro (ANPC) sau actionarea in instanta.

Va rog sa reveniti sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema sau daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Este legal ca banca sa cesioneze creditul la Kruk fara a fi anuntat?

 1. Blaja Iulia

  Codul civil impune bancii si firmei de recuperare sa va comunice o notificare privind cesiunea de creante. Puteti obtine anularea executarii pornita de firma de recuperare daca aceasta instiintare a dvs. nu a avut loc.
  Lipsa notificarii contravine Deciziei nr.2852/10.10.2006 a ICCJ care a statuat ca, atat timp cat debitorul nu a fost notificat in scris in legatura cu realizarea cesiunii de creante, cesiunea nu-i este opozabila debitorului.
  av. Iulia Blaja
  0787.822.100

  Reply

Lasa un comentariu


× 5 = 35