Piraeus Bank nu vrea sa-mi scada dobanda majorata abuziv la creditul in CHF. Ce pot sa fac? Este instanta o solutie?

Am credit nevoi personale cu ipoteca in CHF luat in 2008 la Piraeus Bank. In 2009, printr-o notificare mi-a marit marja cu 2 procente, de la 4,3 la 6,3.
Am platit comision de acordare 2.000 CHF, am platit 3 ani numai dobada fara a-mi scadea ceva din suma imprumutata.

Am solicitat bancii de 4 ori revenirea la marja initiala si nu au fost de acord. In schimb ne-au sugerat restructurare de fiecare data. Nu au inteles nici macar cand am dus acte doveditoare ca din salariul micsorat la 1.900 lei nu pot plati toata rata tinand cont si de cresterea CHF.

Am avut o asa-zisa negociere pe 18 mai 2015, dar nici nu au vrut sa discutam de o scadere a marjei, a dobanzii, a platii ratei la cursul CHF la semnarea
contractului. NIMIC decat RESTRUCTURARE. Ce pot face in aceasta situatie? Ar fi instanta o solutie, dar sunt costuri pe care nu mi le permit.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
Daca apreciati ca Piraeus Bank v-a majorat abuziv dobanda cu doua puncte in 2009 iar la solicitarea dumneavoatra banca nu vrea sa revina la dobanda initiala, va sfatuiesc sa apelati la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), institutia statului care are in responsabilitatea protectia clientilor bancilor in fata abuzurilor bancilor.

Pe site-ul ANPC (http://www.anpc.gov.ro/) aveti un formulat online de depunere a reclamatiei si puteti suna la numarul de telefon dedicat consumatorilor: 0219551.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau ajutorul meu in rezolvarea problemei.

Va rog sa ma tineti la curent cu stadiul reclamatiei la Protectia Consumatorului.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Piraeus Bank nu vrea sa-mi scada dobanda majorata abuziv la creditul in CHF. Ce pot sa fac? Este instanta o solutie?

 1. SCHÜLLER MARIA MARIANA

  imi cer scuze ca am itrerupt comentariul dar am avut prubleme cu netul.
  Vroiam sa va rog sa mi spuneti daca problema cu dobinzile la imprumuturile in chf ,,externalizata “este valabila si pt debitori care in momentul de fata sunt executati silit prin firmele de recuperatori´, acesta fiind si cazul meu.
  Va multumesc anticipat

  Reply
 2. SCHÜLLER MARIA MARIANA

  vroiam sa va intreb daca problema cu dobinzile la imprumuturile in chf,,externalizata” este valabila si pt debitori care in momentul de fata sunt executati silit. acesta fiind si cazul meu.
  va multumesc anticipat

  Reply

Lasa un comentariu


7 − 1 =